U Sloveniju upućen i drugi kontigent VS, koji će učestvovati u saniranju posledica poplava 1Foto: EPA-EFE/ZIGA ZIVULOVIC JR

Novi kontigent od 34 pripadnika Vojske Srbije (VS) upućen je danas u Sloveniju gde će učestvovati u humanitarnoj operaciji otklanjanja i saniranja posledica nedavnih poplava, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici drugog kontigenta VS u Sloveniji biće angažovani na snabdevanju vodom i gorivom, biološkoj dezinfekciji objekata i zemljišta u ugroženim područjima, kao i na izvođenju inžinjerijskih radova na raščišćavanju komunikacija.

U Sloveniju je u juče upućen prvi kontigent VS sastavljen od 22 vojnika i helikoptera H-145 i Mi-17 sa opremom za medicinsku evakuaciju i vazdušni transport a po navodima Ministarstva odbrane, od jutros je angažovan na realizaciji zadataka na „teško pristupačnom planinskom terenu“ na severu te zemlje.

„Upućivanje pripadnika Vojske Srbije u Sloveniju, koji će tamo ostati dok god to situacija na terenu bude nalagala, pokazatelj je spremnosti VS za angažovanje na otklanjanju posledica elementarnih nepogoda u zemlji i inostranstvu i opredeljenosti Srbije za jačanje dobrosusedskih odnosa i saradnje u regionu“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari