U Srbiji 6,4 odsto građana steklo imunitet na korona virus

Ostavite komentar


  1. To je bilo pre ovog talasa.sada je sigurno bar 15 odsto jer sada duplo vise zarazenih nego u martu i aprilu.

  2. Pa to znaci, računajući da svi zaraženi ne uspeju da razviju imunitet, da je broj zaraženih bio bar 700 000. Računam li ja pravilno? I ko tu koga i kada laze?

  3. Cemu uopste sluzi ovaj podatak i cela studija, kad je neizvesno koliko dugo opstaju antitela kod osoba koje su prelezale virus??

  4. Pekmezićeva jedino i blatoidima tipa Bliç može da iznosi ove gluposti.Nigde u svetu ne postoji imunitet na virus korine jer je nov.Čovek treba nekoliko godina da bude izližen maloj količini klica.Pa obićan grip postoji hiljadama godina i ne postoji imunitet već sposobnost organizma za dugu borbu.Ako ste bolesni imate dva ili više virusa i veliku verovatniću da ćete umreti.Ako imate ovaj virus jedino veliku verovatnoću da ćete preživeti i postati klicinoša virusa.Virusi u 89% izazivaju maligna oboljenja i HIV a niko nihe dibio imunitet.Samo lekovi za uništavanje virusa migu pomići.2kg virusa i bakterija zdrav čivek poseduje bez kijih nebi živeo.Žuve u simbiozi mi njima hranu-ini nama zaštitu i održavanje zdravlja,varenhe hrane itd.

  5. Ako Srbija ima na pr. 7,5 miliona stanovnika (to izgleda niko ne zna) onda je 6.4% gradjana 405000 ljudi. Znaci 405000 ljudi ima imunitet na ovaj novi :
    „virus“ a po testovima nema toliko „zarazenih“. Kako je to moguce? Kako su stekli taj imunitet?

    1. Isto to sam se i ja pitao. Pa sam zaključio da se imunitet stiče gledajući RTV Srbija, Pink i Hepi teve. Može i studio Be, kao vitaminski dodatak, ali nije obavezno. Ali moraju se svakoga dana gledati sve televizije. Ako se jednog dana jedna propusti, ništa od imuniteta.

  6. Imunitet apsolutno ne garantuje da neće ponovo doći do zaraze, pre svega zbog toga što korona virus mutira..

  7. SAD svake godine ulaže u naoružanje preko 700. milijarde dolara, što je više nego vojni budžet svih država u svetu. Oni koji misle lako modu da zaključe čemu tolike novce za naoružavanje?! SAD pronalaze same „neprijatelje“ koje rteba tući i rasturiti njehove države (Irak, Libija, u Siriji je sprečena od Rusije da je dokrajči kao prve dve.), kada već ne sme da napadne Rusiju i Kinu, a merka Iran, ako ne zakasni. SAD nije spremna da se bori sa nevidljivim nepriteljem, kao što je viris Korona i zato što njeni Vladari, a njih je oko 1000. mogu da peržive ako budu zaraženi. A za sve ostale za nih je važno da budu aktivni i produktivni – ograničenje u življenju i radu nije predviđeno u Programu Vladara. Dok kod nas neupućeni ili zlonamerni govore da je u SAD „uzorna demokratija“!!! Baš zato Srbiji se desio „demokratski izabrani“ Vučić.

  8. Ako uzmemo da je broj stanovnika Srbije oko 7 miliona, 6,4% je 448.000 ljudi. Zvanično, broj zaraženih je oko 14.000.
    Samo na osnovu ove vesti je jasno koliko nas lažu s brojkama o zaraženima i umrlima.

    1. to su oni koji nisu imali ama baš nikakve simptome, to se sve proračunava na osnovu testiranja koja su opet- slaba i nepotpuna. Znači sve je to tipa sportske prognoze kod nas.

    2. Mislim da se ovde misli samo na taj uzorak od 1000 ljudi. Citiram: „Kako je preneo Blic u izdanju za utorak, epidemiolog Tatjana Pekmezović kazala je da je studijom u početnoj fazi obuhvaćeno oko 1.000 ispitanika i da je njihova uzrasna struktura „analogna uzrasnoj strukturi populacije Srbije“, ocenjujući da je time studija „reprezentativna“.“

  9. Kupili podatke o anketi na buvljaku.
    Bilo na snizenju pa brze bolje.

  10. Kada je orginalna studija sa 17000 ucesnika najavljena bilo je jasno da istrazivanje nece biti uradjeno nad reprezentativnim uzorkom: „Biće testirane porodice izvučene slučajnim uzorkovanjem, u kojima će svi članovi prihvatiti da budu testirani“ Od tih 17000 za ova dva meseca su uzorkovali i obradili 1000 (odnosno nesto manje od 6%) i ocenjuju da na osnovu tih 1000 imaju reprezentativnu studiju? Aplauz za nase zdravstvo i nase statisticare.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.