U Srbiji 70.395 ljudi čeka na operaciju i pregled

Posle četiri godine štednje i reformi, kakvo je stanje srpskog zdravstva

Ostavite komentar


  1. Ne znam kako Batut odabira dijagnostike i lečenja ali evo jedne surove istine: na SCINTIGRAFIJU SKELETA U NUKLEARNOJ MEDICINI KLINIČKOG CENTRA SRBIJE čekam od maja 2018. Pregled su mi otkazali telefonom ali se više nikad nisu javili niti su dostupni. Da li je zato što nisam u Bg nego u unutašnjosti? Treba znati da taj pregled uglavnom služi dijagnostici onkoloških bolesnika. Nehumanoi sramotno do bola.

  2. Jedini nacin da se poboljsa stanje u zdravstvu je da se osnazi privatni sektor a to jedino moze ako ce se gradjanima priznavati deo troskova lecenja kod privatnika u visini koju predvidja cenovnik fonda.Ovim bi se postigla visestruka korist, ove liste bi se smanjile bar za pola, gradjani koji svakog meseca odvajaju doprinose za zdravstvo a ne koriste ih ne bi bili osteceni kao do sada, svi privatnici bi izdavali racune da bi sredstva mogla da se refundiraju pa bi i naplata poreza bila bolja, podigao bi se nivo pruzanja zdravstvenih usluga i da ne nabrajam dalje, ali u zemlji u kojoj je cilj da gradjani zive sto losije to se nece desiti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.