U Srbiji od korona virusa dosad zaražena 1.171 osoba, ukupno 31 preminuli

Najnoviji podaci

Ostavite komentar


  1. Vladalacu puna usta demokrarije i liderstva a ono klasicni komunizam a lideri smo po oboljevanju i smrtnosti.

  2. Svakim danom je sve više zaraženih i obolelih.Teški dani su pred nama.Moramo biti disciplinovaniji i stvarno poštovati izdate mere.Borba još traje,borba za svačiji život.

  3. sta treba jos da se objasnjava vezano za ovaj opaki virus, hocete li se opametiti i primenjivati vladine mere, i slusati savete lekara, moramo biti disciplinovaniji, shavtite vec jednom

    1. Koje mere Vlade RS? One od pre 3 nedelje, kada je AV sa osmehom rekao da je za odbranu od koronavirusa dovoljna čašica rakije i pranje ruku sapunom u trajanju od najmanje 20 sekundi ili mera dr Nestorovica, koji je stajauci pored predsednika AV rekao, to je najsmešniji virus u istoriji i ima ga samo na fejsbuku ili kako se žene zbog estrogena ne mogu zaraziti i da mogu slobodno u šoping u Milano, jer su trenutno cene veoma niske ili izjavu premijerke kako je kontraproduktivno zatvarati vrtice i škole zbog tog najsmešnijeg virusa u istoriji? Da li Aleksandra na te savete misliš? Mere koje su došle kasnije su posledične i iznuđene, jer virus se nekontrolisano raširio i sve to, jer država čitaj AV nije reagovala preventivno i na vreme obezbedila testove, raznoraznu zaštitnu opremu, objekte i to izolovane u kojima ce biti zaraženi itd itd! Zbog neodgovornosti države čitaj AV, sad svi trpimo posledice, nažalost.

    2. Ma shvatamo @aleksandra. Apel je potresan ali nepotpuni, pored mere vladine i savete lekara ono najvaznije i srceparajuce si izostavila, lavovsku borbu tvoga voljenog poglavara. A to se tebi kao agilnom botu ne prasta?

  4. aman ljudi, stvarno shvatite vise da ovo nije sala, da ovaj virus ne bira osobu, samo napada nemilosrdno, moramo se strogo pridrzavati prepisanih vladinih mera, to je za nase dobro, kako bismo se zastitili i sacuvali zdravlje

    1. Zašto nadležni ne objasne, zašto je toliki broj umrlih u Srbiji?

      1. To ne mogu da kažu bilo koji drugi nadležni, sem lekari. A lekari koji izlaze na konferencije su odavno prodati.

    2. Hoce li neko postabiti pitanje tom stabu, zasto je srbija jedina zemlja, gde umiru 40-60 godisnjaci. Hoce li se u ovo ludilo neko ukljuciti ili ce da pusti da pola nacije umre, a druga polovina izludi?

    3. U Srbiji u proseku umre.290 osoba, od toga od kardiovaskularnih bolesti 140. Da li rade obdukcije kad kažu da je od virusa umrla osoba. Da li je umrla od virusa ili sa virusom?

  5. Do sada od izbhijanja epidemije virusa,predsednik opštine i8 predesednik skupštine opštine,nisu se nijedanput obratili preko lokalne kablovske TV o stanju epidemije u Beloj Crkvi.Kao da su se negde sakrili.Ako pozovete „Štab u opštini,javljua swe portir,i kaže u zgradi opštine,nema nikog“!?Bela Crkva nije uspela tj partijska vlast koja je zapošljavala svoje članove,nema ni jednog volontera da pomaže bolesnim i starim ljudima,koji ne mogu da izadju napolje!

  6. Brojke iz dana u dan nisu ohrabrujuce. Pridrzavanje Vladinih mera i odluka i ostankom kod kuce spasavamo i sebe i druge, olaksacemo rad lekara u borbi sa virusom.

  7. Zasto imamo ovoliku stopu smrtnosti i to uglavnom kategorija ispod 60 godina? Hrvatska na skoro isti broj registrovanih zarazenih ima zakljucno sa 1.aprilom 6 smrtnih slucajeva.

  8. Zašto niko od novinara ne postavi pitanje, zbog čega je ovolika smrtnost u Srbiji?? Samo je kod nas 2,6%

  9. Žalosno je što imamo kratko pamćenje. SZO je isto pokušala sa svinjskim gripom, ceo svet je shvatio i konstatovao da smo bili prevareni. Svinjski grip je bio mnogo blaži nego što ga je prikazivala SZO! Ova organizacija je izgubila kredibilitet. Ovo je isti pokušaj sa većom dozom straha. Ko je preživeo vakcinaciju kod pojave variole seća se da nije stvarana ovolika panika. A smrtnost je bila 30%! Naravno vreme će pokazati otkuda smrtnost od korone u Italiji i Španiji 5-10%, a u drugim zemljama ispod 1%? Da li neko namešta podatke? Zašto? Sve je na lekarima, oni treba da iznesu ovu borbu. Ne može političar ili farmaceut u ovoj situaciji da daje objašnjenja i da upravlja! Gore glave ljudi, treba da podignemo ekonomiju koju su nam razrušili. Prvo da odvojimo one koji rade za laž i da ih procesuiramo (političari i lekari).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.