U Srbiji od korona virusa dosad zaražena 1.171 osoba, ukupno 31 preminuli 1Foto: Beta/Saša Đorđević

U Srbiji je, prema najnovijim informacijama, od 15 časova registrovan ukupno 1.171 potvrđeni slučaj korona virusa i 31 smrtni slučaj.

Kako je objavljeno na portalu Covid19.rs, od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 637 osoba od kojih je 111 pozitivno i 526 negativno na novi korona virus.

Epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević izjavila je za RTS da je od virusa preminulo još troje ljudi, što je do sada ukupno 31 smrtni slučaj.

Iz Ministarstva zdravlja portalu Danasa je potvrđeno da se na bolničkom lečenju nalazi u ovom trenutku 783 pacijenata, dok je na respiratoru 81 osoba.

U broj hospitalizovanih su, kako dodaju, uračunati i ljudi zadržani na Beogradskom sajmu, kao i KBC Zvezdara koji je počeo da prima pacijente.

U laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno do danas 5.008 osoba koje su ispunile kriterijume definicije slučaja.

Najmanje 47.993 osobe su umrle od posledica korona virusa, dok je zaraženo 944.030 osoba širom sveta, podaci su koje je do danas prikupila agencija Frans pres.

U Srbiji od korona virusa dosad zaražena 1.171 osoba, ukupno 31 preminuli 2

Današnja konferencija za novinare na kojoj je trebalo da budu saopšteni najnoviji rezultati o broju novoobolelih od korona virusa je otkazana, saopšteno je iz Vlade.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada „pre zasedanja kriznog štaba povući Zaključak o centralizovanju informacija“, po kojoj sve informacije o epidemiji korona virusa mogu dolaziti samo od Republičkog kriznog štaba.

Pandemija je nova situacija za svaku vladu, ali novinarima treba omogućiti da rade svoj posao bez straha da će biti uhapšeni, ocenila je za Glas Amerike Želike Čaki iz organizacije Fridom Haus povodom privođenja novinarke portala Nova.rs Ane Lalić.

Novinari u Nišu već neko vreme otežano dolaze do zvaničnih informacija u vezi sa korona virusom. Ukupan broj obolelih od korona virusa u Nišu, kao i broj obolelih koji su zbog komplikacija hospitalizovani u Kliničkom centru u tom gradu, građanima Niša niko ne saopštava već dva dana.

Pre nekoliko dana građani srbije su dobili SMS u kome se upozoravaju da poštuju sve mere Vlade Srbije, inače nam sledi scenario poput onog u Italiji ili Španiji. Nadležni tvrde da je SMS koji su slali velikom broju građana sadržao tačne informacije i nije imao cilj da nekoga uplaši

„Krizni štab jeste poslao poruku, da bi je videli i oni koji ne gledaju televiziju. Širenje panike nije bio cilj, već je cilj bio da oni koji nisu bili informisani, to saznaju“, rekla je juče Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije.

Vojska Srbije je u jedinice radne obaveze pozvala do sada 30 lica u Novom Sadu i 30 u Beogradu, navodi se u pisanoj izjavi Ministarstva odbrane (MOD) Republike Srbije za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari