U Srbiji od korona virusa ukupno zaraženo 72

Ostavite komentar


  1. Reakcije politicara sugerisu da, je broj zarazenih daleko iznad zvanicnih podataka. Mozda jos jedna sedmica ne dostaje za pravu sliku.

    1. Zato sto su mnogi u fazi inkubacije ili imaju asmptomatican oblik bolesti (bez simptoma).
      Ne znam zasto su bitne ‘reakcije politicara’ kada ovo bas nikakve veze sa politikom nema. Odnosno ima – tak onoliko koliko je vazno da Srbija mora da shvati da ovaj problem moze da resi samo samostalno i suvereno…

    2. Naravno da laxu i kriju, kako bi sad Prvorodjeni i onaj kvazi dr. kome je virus smesan, izasli da kazu bilo sta ljudima???

  2. Pod hotno zatvoriti hermeticki granice i nikog vise ne pustati u Srbiju.Gastarbajteri neka budu u onim drzavama u kojima rade i tamo neka slave Uskrs.

    1. Kasno.Kada je stigao avion iz Milana u Nis trebalo je da svi idu u karntin.Sta se desilo ?Razmileli se po Nisu i ko zna kojim gradovima.Onda dolazi cuveno najsmesniji virus.A vreme tece.Vurus je davno presao sve granice.Sada je do nas koji smo jos zdravi da se sacuvamo.Naravno da sam za zatvaranje granice pa i za ograniceno kretanje gradjana samo tako posizemo nesto.

  3. Da li samo ja primećujem da ovi nasi“strucnjaci“upadljivo izbegavaju da pomenu bratsku Rusiju ?
    Vladalac ne pominje „brata Putina“uopšte i njegove savete kako da se borimo protiv ovog virusa
    Boze spasi nas

    1. Posle onoga kako se nisu udostojili ni da ih isprate kad su pomogli u poplavama, logicno je da se AV boji da Grenel nece hteti da se slika s njim u ostavi Bele kuce ako Rusiju spomene. Fuhrer, ipak, najvise ceni mogucnost da kaci slike na instagram.

  4. Naoruzani specijalci na aerodromu u Beogradu.
    Da li su tamo da zaustave ilegalni izvoz srpskog zejtina u inostranstvo?
    Pod zabludom sam da bi krajnja destinacija za kriminalnu radnju bio Mexico.
    Mozda Columbia,ko zna?
    Privatno se ne uzrujavam,tiganj mi je mas’an,

  5. Sledećih dana biće erupcija novih zaraženih. To je direktan pokazatelj teškog nemara od strane države tj ministarstva zdravlja. To je posledica totalnog odsustva preventivnih mera u poslednje dve nedelje. Držali ste konferencije, a rezultat je katastrofalan.
    Nemojte da gledate ukupan broj zaraženih, jer zemlje imaju različit broj stanovnika. Treba gledati broj zaraženih na 1000 stanovnika. Zemlja koja ima najveći indeks imala je najgoru preventivu….. Lekari koji su učestvovali na cirkuskih konferencijama su pogazili Hipokratovu zakletvu i treba da se povuku zauvek. Političari treba da idu na sud, natenane.

    1. Ma daj vise sto pljujes politicare?! Oni su takvi kakvi su, bolje nismo od njih ni ocekivali. MI smo bitni i najvise krivi, nas nonsalantan odnos prema zarazi, nase junacenje i stav ‘ma samo malo sunke i rakijice i kakva korona’, cuje se po ulicama. Uvedeno je vanredno stanje, dobili smo sansu da prezivimo i sacuvamo se, ostalo je na nama. I da, zatvorite kafice i restorane i salone za lepotu, a uostalom ko ima koliko iole mozga tamo nece ni da ide.

  6. Proglasio policijski čas! Kakav ludak! Noć nije bitna ako se virus širi preko dana. Kakav je onda značaj policijskog časa koji se inače uvodi kod oružane pobune ili pretnje, a ovde je reč o virusu? Nije zaštitio medicinske radnike od virusa, nije im dozvolio da prime plate evo dva dana od kada su trebali da dobiju (danas je 17. a isplata je trebala da bude 15.). Bojim s da na ludilo odbrana može da bude još jače ludilo da bi ušli u normalan život od koga smo trenutno mnogo daleko.

  7. Italijani tvrde da lek Remdesivir daje odlicne rezultate… Dok se sete medicinari da upotrebe isti lek kao i protiv ebole, 8000 ljudi UMRE !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.