U Srbiji registrovano ukupno 57 slučajeva korona virusa

Ostavite komentar


  1. S obzirom na to da Srbija nema osnovne stvari za ovakve situacije,zastitne rukavice i maske,kao lider u digitalizaciji,najbolje da se brzo aktivira Apps za tamanjenje corona virusa.Ovo tkz.vanredno stanje otkrilo je sve uzasna stanja nadridrzave.

  2. Pogledajte na negu koliko je Qatar sa oko 2 milona stanovnika do sada uradio testova? preko 6700 i to zakljucno pre dva dana. ko koga ovde za…a?

  3. Svim državama sveta prioritet je suzbijanje širenja koronavirusa, jedino je pitanje da li svi preduzimaju pravovremeno predložene antiepidemijske mere. Da li Vlada Srbije poštuje apel generalnog direktora SZO upućen vladama država širom sveta: “Testirajte, testirajte, testirajte, što više sumnjivih slučajeva, borba protiv koronavirusa ne može biti “vezanih očiju”…”? Prof. Z. Gojković je istakao da je do večeras u Srbiji(~ 7000000 stanovnika), testirano ukupno 316 osoba koje ispunjavaju “ kriterijume definicije slučaja” i ukupno je registrovano 57 osoba zaraženih novim koronavirusom i istakao da nama nije prioritet to testiranje. Poređenja radi, u Hrvatskoj (~4600000 stanovnika) do sada je registrovano 56 zaraženih osoba novim koronavirusom, a testirano je 880 sumljivih slučajeva.

  4. Uvedoše i policijski čas..I patrole..I kazne za razne đakonije..Za babe i đedove drenove,ništa pišanje,ništa šišanje,samo okačite vilice na dovratke,jer se i konj po zubima poznaje,da se vidi ko je raga,a ko kljuse..

  5. Nije mi jasno koja je fora sa rukavicama? Pa ne prenosi se virus preko koze, vec se kontaminiranim rukama dodirne lice, oci, nos, usta i tako kao i drugi respiratorni virusi udje u organizam. Sta, kao sa kontaminiranim rukavicama ne moze da se dodirne lice? Pogotovo ako ih stalno skida i stavlja. Manje ce da pere ruke i dezinfikuje ih kad nosi rukavice.

    1. Niko ne kaže da sa kontaminiranim rukavicama ne može da se dodirne lice, nego samo da to NE TREBA raditi!

    2. Rukavice se nose jednokratno- nema ponovnog stavljanja. Drugo, kada imate rukavice ne zavlaci se svasta pod nokte, a istovremeno imate i signal da se ne „pipkate“ po licu.

  6. cuo sam da neki Lukic kaze da u Srbiji nije zabelezeno da je bio Policijski cas!verovatno se rodio posle 1999.g.na kosmetu je toga bilo cesto.mozda nije upucen ,i savetovan,ali njegova izjava je govnarija,prijatno!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.