U Srbiji se baci 300.000 tona hrane koja može da se donira

Ostavite komentar


  1. Zanimljivo je da je Isus Hrist mogao čudom da umnoži hranu, ali to ga nije sprečilo da se pobrine, nakon što je nahranio hiljade muškaraca žena i dece, sa nekoliko hlebova i ribica, da se sva preostala hrana skupi. Ne govorimo o današnjem vremenu i bankama hrane, fondacijama itd. već o 1. veku n.e. Isus je čak tražio da izbroje koliko je hrane preostalo. I izbrojali su 12 punih korpi hrane. Da li mi možemo nešto naučiti od ovog zahvalnog Božjeg Sina, koji nije rasipao hranu iako je mogao da je materijalizuje? Kada bi svako od nas pazio na to šta i gde baca, bilo da se radi o pakovanjima neiskorišćenog hleba, koja ljudi ostavljaju pored puta pa ih psi razvlače, do polupopijenih i kroz prozor auta u punoj brzini, nonšalantno bačenih plastičnih boca piva, sokova, mineralne vode, da ne govorim o staklenkama rakije i vina, gde bi nam bio kraj? Ali naši ljudi više vole da zafrljače bocu ili kesu smeća, kroz prozor stana, naročito ako su visoko, a lift ne radi. A penzioneri i ugroženi socijalni slučajevi, ne samo Romi, i dalje će preturati po kontejnerima jer im to što nađu u njima ponekad doslovno znači jedini obrok tog dana. Zlatno doba…

  2. Vučicu,ovo treba da ti je tema broj jedan,ne kamioni,avioni i druge cake/eufemizam za ono sto radiš/.Narod je gladan/shvati/,a vi ste prebogati i prebahati a i zaboravili ste kojim poslom ste tu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.