novi sadfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra u prvom delu dana biti umereno do potpuno oblačno vreme, posle podne će uslediti razvedravanje, a slab sneg se očekuje ujutru u planinskim predelima i na jugoistoku Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren vetar, u istočnoj Srbiji i na planinama povremeno jak. Jutarnja temperatura biće od minus dva do četiri stepena, najviša dnevna od osam na jugoistoku Srbije do 16 u Podrinju.

U Beogradu će sutra ujutru i pre podne biti umereno do potpuno oblačno vreme, a od sredine dana se očekuje razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar. Najniža temperatura biće oko četiri, najviša oko 12 stepeni.

U Srbiji će u četvrtak i petak ujutru po kotlinama ponegde biti magle, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i osetno toplije vreme. U petak uveče u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim krajevima zemlje, doći će do naoblačenja, ponegde praćenog slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima slabim snegom.

U subotu i nedelju će biti pretežno oblačno, hladnije i uglavnom suvo vreme. U prvom delu naredne sedmice biće promenljivo i malo toplije vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom, na planinama sa snegom.

Biometeorološka prognoza za sredu, 9. februar:

Meteorološke prilike će biti relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje astmatičarima u prepodnevnim satima i osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi i neraspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari