U Srbiji u 2019. proizvedeno 338 kg komunalnog otpada po glavi stanovnika

Ostavite komentar


  1. Pa zar to brdo otpada zaista nekoga iznenadjuje ? Zbog vecinskog SIRMOSTVA u Srbiji se prodaje mnogo artikala u malim i MIKRO kolicinam sto znaci…. da IMA VISE AMBALAZE nego proizvoda ! Na primer: 100 gr secene salame je upakovano u 80 gr Plastike ! A da ne zaboravimo BRZU HRANU Take Away….. sto se brzo pozdere a kesa sa otpadom zaficuri u najblize zbunje ili reku !

  2. Ako su ovo podaci dobijeni od Republičkog zavoda za statistiku onda ne mogu da se ne smejem na njih. U firmi u kojoj radim svake godine dobijemo od zavoda upitnik o proizvedenom komunalnom otpadu. Vlasnik mi onda izda nalog da to popunim i pošaljem nazad. Već godinama, po njegovom nalogu, to je popunjeno po odokativnoj metodi i niko nema predstavu koliko je to blisko istini. Pretpostavljam da nismo jedini koji ovako dostavljaju podatke. I na kraju, obistini se ona floskula: „statistika je tačan zbir netačnih podataka“…

Ostavite komentar


Društvo

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici 9

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rasvetlili su paljenje vagona „BG voza“ koje se dogodilo sinoć, 18. aprila u naselju Batajnica i podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštio je MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.