U Srbiji u julu zabeležen „višak smrtnosti“

Drugi nalet korone najjače udario zemlje regiona pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku

Ostavite komentar


  1. Ko jos u SRBIJI VERUJE U SVE OVE IZVESTAJE ZVANICNIH INSTITUCIJA( koje postoje samo na papiru)?

  2. Skoro celokupan zdravstveni sistem (kapaciteti) su u kovid sistemu. Druge patologije se skoro ne leče. To je razlog povešane smrtnosti u julu.

      1. Tanka vam logika. U tih prvih 5 meseci je bilo vanredno stanje, takođe se „nisu lečile“ druge bolesti, pa je manje umrlih. Kako to objašnjavate? Očito je da to nije povezano.

        Razlog povećane smrtnosti u julu jeste eksplozija korone prouzrokovana junskim izborima i predizbornim aktivnostima, kao i naglim popuštanjem mera zbog izbora! Nama se svakodnevno serviraju najmanje desetostruko umanjeni podaci o obolelima i umrlima od korone.

  3. Podaci koji su bili iznoseni od strane kriznog staba NARAVNO da nisu tacni, najgore od svega da je ovo tek pocetak ove pandemije. Kada se pomesa obican grip i Covid bice prepune ambulante,bolnice sto ce dovesti do jos vise zarazenih.

  4. Svaki dan novi komunisticki proglasi: „višak smrtnosti“.
    Cist Orvel.
    Samo lazu i kriju prave podatke.

      1. Ne nisu, znas li ko je Orvel i sta je 1984. Ako ne znas, pročitaj i pogledaj, biće ti kao dnevne novine.

  5. Razlog smrtnosti i uopste oboljevanja tokom juna i jula treba traziti u tome da je nakon dvomesecne izlolacije i zatvaranja pre svega starijih, njihov imunitet drasticno je smanje, tako da su lnudi bili podlozniji oboljevanju a i teze su se oporavljali.

  6. Vise ljudi je umrlo od drugih bolesti zbog nepruzanja adekvatne pomoci. Ovi ostali su umrli zbog stresa i straha od korone, sto im je poremetilo organizam i pogorsalo bolesti koje su imali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.