U Srbiju stiglo milion doza kineske vakcine

Ostavite komentar


  1. Kupili su milion doza, a čekaju da se agencija izjasni jesu li dobre? On će primiti jednu da dokaže da je dobra? On izgleda zna bolje od Agencije za ljekove. Kakve su ovo umobolne priče, ovo postoji samo u Srbiji.

    1. Sta ce ti dozvola i ispitivanje Agencije za lekove ako Vrhovni komandant kaze da je dobra. Mnogo vi nesto izvoljevate. Jel se potpisuje onaj papir da gospoda nisu odgovorna i nece da plate odstetu ako te unakaze vakcinom?

    1. A bome i umire se od Pfizera. U Norveskoj 13 umrlih i vise ozbiljnih reakcija posle prve doze…

  2. Srbija jedina zemlja u Evropi koja je dobila ovoliku količinu cepiva od Kine.Beskonacno vam hvala prijatelji!!!

    1. Srbija je platila polovinu, a za uzgred da vam kažem da kinesku niko neće ni džabe da je nude.

    2. Samo da vas podsetim da nijedna kineska vakcina nije ni proverovana niti odobrena u EU …ni
      ruska Sputnjik V niti bilo koja druga ruska vakcina nisu ni proverene ni proverene u EU …vazno je da je javnost upoznata sa ovom cinjenicom a izbor je privatna stvar …mada u EU nema podpisivanja sa preuzimanjem licne odgovornosti …odgovornost je na drzavama odnosno Zdravstvenim sistemima jer svaka clanica EU daje“ zeleno svetlo “ za svoju teritoriju naravno posle dozvole EMA ( Evropska Agencija za Lekove )
      PS
      EU ima preko 500 miliona stanovnika

      1. Avansirano za program Kovaks 6,8 miliona eura, a nije dobijena nijedna. Da li volite da imate.predsednika…itd. Šta predsednik ima sa Kovaksom, Sputnjikm V, kineskom vakcinom. Pa, da li o tome treba da vodi brigu predsednik Vlade, Ministarstva za to nadležna. Stvarno mi nije ovo jasno.
        Davno prije 45 godina čitao sam u Politici, rubrika Verovali ili ne: predvodnik stada , koje je paslo na dinama blizu Atlantskog okeana krene u more i sve ovce za njom. Više od 200 ovaca se utopilo. Ovaj narod sve mi više liči na ovo stado.

  3. Zadatak države je da spašava živote, a ono što pobeđuje koronu jesu vakcine. One su važne za zdravlje, ali i za ekonomiju zemlje.Kinezi su dokazali jos jednom da su nasi pravi prijatelji.

  4. Kakav bolid! Koji još predsednik dočekuje vakcine na aerodromu. Sve u cilju rejtinga. Ljudi, da li se stidite ovog čoveka?

    1. Vucicu ti se vskcinisi sa nom ako ti dobra .Kineska vakcina nece biti priznata u EU pa sam tim i nije za upotrebu .

      1. Vučiću nije bitna kakva je vakcina.Bitno je da je posao sklopljen i da je ovaj GLADAN NAROD tu vakcinu platio.
        I da se tu, naravno, neko ugradio.

    2. Da se nije pojavio na aerodromu, prozivali bi ga što ih nije dočekao, jel tako?

  5. Nije vakcina samo spašavanje života ljudi, to je i ključni činilac za pokretanje privrede i ekonomije u punom zamahu kako bi nastavili sa rastom i bili lideri u regionu i EU na sveopšto dobro gradjana Srbije. Još jednom, veliko hvala NR Kini na učinjenom bratskom gestu.

    1. Marko, jel analitičar Anđelković na bolovanju?
      Vestalke mora da održavaju vatru.

  6. Drzava brine za sve gradjane ! Prijatelstvo sa Kinom je od velikog znacaja za Srbiju !

  7. Vučić sa maskom!? Sigurno je planirao da api nešto na brzaka, u prolazu? To bi verovatno i učinio da mu se zbog temperaturne razlike nisu zamaglile ćore. Vidi se da je država u krizi čim predsednik nosi masku.

  8. Vakcine su obezbeđene u značajnim količinama i u pravo vreme, ovo je ozbiljna borba države protiv korone!

  9. Samo ti infuj ( kokoške i živina se infuju) narod kineskom , ja ću se vakcinisati ali Ruskom vakcinim.

  10. Dođi i kod mene da sačekaš i 2 tone Kolubare sa vlatom i kamenjem za grejanje. Mogao bi i da lopataš da unesem to u šupu.

  11. Vucicu ti se vskcinisi sa nom ako ti dobra .Kineska vakcina nece biti priznata u EU pa sam tim i nije za upotrebu .

  12. Prosta matematika. Po izjavi predsednika 1 kotejner 125000, stiglo 1.000.000 vakcina. To je 8 kontejnera. Šta se nalazi u ona dva preostala kontejnera?

  13. Ova kolicina vakcina nije mala i zato verujemo da ce se gradjani masovno kacinisati i na taj nacin stati na put koranavirusu koji ne posustaje.

      1. Ja bi prosledio kao naš humanitarni poklon Nemcima , pošto je kod njih mnogo gore nego bilo gde.!

  14. „To što Srbija ima (više tipova vakcina) dokaz je sposobnosti domaćeg političkog vođstva. „.Pa to kakvo je vodjstvo jasno je rekla EU u svom izvestaju koji vi ne smete ni da objavite u celini.

  15. „do juna ili jula imati ukupno pet ili šest različitih rešenja za borbu protiv Kovid-19.“ „da će se vakcinisati za sedam-osam dana.“ Pet, sest, sedam , osam, devet, nulaaaa !

  16. Zvanicna informacija iz Brazila koji je kineskom vakcinom vakcinisao milione svojih gradjana, je da joj je efikasnost samo 50%!!!
    Hoce li Vucic da vakcinise Srbiju po 2 puta ili podigne dozu na 200% ?!

  17. U Brazilu su nakon opsežnog testa utvrdili da je efikasnost kineske vakcine 50,3 posto. Znači svaki drugi vakcinisani kao da nije vakcinisan. Zanimljiv rulet.Sa ovom vakcinom garant neće moći u EU. Zaboravite na letovanje u Grčkoj.

    1. sacuvaj! Pa zar je to letovanje u Grckoj najvaznije za jednog Srbina? Ne moraju vise nikad nikoga iz Srbije da prime, ima i drugih destinacija! Vaznije je sta mi to primamo u sebe i koje su nus pojave, a to necemo moci da saznamo godinama, jer za svaki lek, pa i Pfizerovu vakcinu, treba godine da se dokazu nezeljeni efekti!

  18. Много добре вести. Само 1.5% људи у Србији ће се вакцинисати. За пар месеци 5% у врх главе!
    Шта то значи?
    То значи да им је комплетан пројекат Ковид 19 П.Р.О.П.А.О!
    ПРОПАО!
    Пропао као… (па сад ви наставите низ …

    1. Секта кажу има око 700.000 чланова, таман ђутуре све плиткоумнике када пелцују, направиће 10% вакцинисаних.

  19. Kladio sam se sinoc sa ukucanima da ce Vucic doci da „docak vakcina“ sa kamerama i fotoaparatima, re da ce svi moguci a narocito oni nemoguci mediji objaviti vest i njegove redovne beslovesne izjave, uz obilje fotografija. I niko nije izgubio opkladu !

  20. Boze! A ko sedi u toj Agenciji za lekove? Mogu da se kladim tvoji ljudi, koji ne smeju ni jednu tacku da stave na papir, bez tvog odobrenja.Verovatno bivsa kozmeticarka, koja je postala doktor uclanivsi se u tvoju stranku, zatim moler koji je postao farmaceut itd. Zar ne videsmo do sad takve “strucnjake” u policiji, sudstvu, ekonomiji? Oni pravi malobrojni strucnjaci su povuceni u misju rupu i naredjeno im je da cute, ne bi li izgubili posao. I sad mi treba da poverujemo tebi i Agenciji za lekove?
    Molim da se objavi komentar!

  21. Čovek nema ni grama dostojanstva.
    Vakcine su kupljene našim parama. Državu je pretvorio u svoj stranački aparat.

  22. Nemam poverenje ni u šta što je kinesko. Ni u prskalice i balone za novu godinu, a ne u lekove i vakcine.

  23. Kolko znamo kinrske vakcine ne samo da nisu nigde priznate u svetu nisu priznate ni u Srbiji.Ko odgovara za ilegalni uvoz potencijalno opasnih medikamenata ?Gde je to CK KPK medicinska institucija ?U kini se ejsperimentiše trenutno sa šest vrsta vakcina i ti goviri da ni jedna ne deluje.Ini imaju kolektivni imunitet i možete im dati i fiziološki rastvor poznatiji kao placebo.

  24. Predsednik Srbije jedini na svetu organizuje svecani docek vakcinama…u godini Svinje. Valjda se slican slicnome raduje

  25. Došlo milion doza na kontrolu ili ispitivanje evropske populacije. Zašto putničkim avionom transportuju vakcine?

  26. baš me zanima procedura šta će se desiti ako ova vakcina ne dobije dozvolu od nadležnih srpskih institucija ? takođe ko će da podnese ostavku u tom slučaju ?

    1. To nemože da se desi, pa mismi mi evropska inija kod nas svr prolazi a i posledicama ćemo drugom prilikom, ako je bude.

  27. Ponosni smo na nasu drzavu sto se lavovski bori da se sacuvaju zivoti gradjana, beskrajno hvala Kini na podršci i pomoci koju pruza nasoj drzavi, veliki broj vakcina je stigao u nasu drzavu koje ce nam pomoci da pobedimo virus.

  28. Koliko god puta da se zahvalimo Kinezima i njihovom predsedniku, malo je za svu njihovu pomoc i podrsku koju su nam pruzili u vreme korone. Oni su pokazali da im je prijateljstvo svetinja, a mi da imamo odgovornu vlast.

  29. Taman ima za sve članove s(n)s po doza
    Molim vas predsednice da se svi vakcinisete,a mi ostali razmislicemo i javicemo se telefonom
    Hvala vam puno,ne daj bože da nastrada neki drug clan

  30. Polako ali sigurno pocinje da iritira cinjenica da u Srbiji nista ne moze da se desi a da Aleksandar Vucic ne bude prisutan.

  31. A što vi iz tih novina ne kupiste i doniraste za srbiju nego samo smradovi pljujete i vredjate sram vas bilo

  32. Svaka cast, ovo je rezultat dobrih odnosa sa Kinom. Konacno da se izvrsi masovna vakcinacija i stekne kolektivni imunitet.

  33. Divna vest hvala Kinezima puno jer će veliki broj gradjana moći da se vakciniše.

  34. Драго ми је да су стигле. Сада ће моћи људи масовно да се вакцинишу.

  35. Надам се да ће нам вакцине помоћи да се отргнемо одо овог пакосног вируса.

  36. Надам се да ће нам ово бити само једно ружно сећање.

  37. Veliko hvala prijayeljima iz Kine, da smo cekali zapad i po njihovih par hiljada doza sedmicno mnogi ih ne bi ni docekali.

  38. Verujem u kineske vakcine, jer Kinezi su odista prošli golgotu kada je u pitanju korona virus.

  39. U protekloj godini Kina je nekoliko puta dokazala svoje prijateljstvo i pomogla kad nam je pomoc bila preko potrebna. I u novoj godini nastavlja se saradnja uz uzajamnu podrsku i razumevanje. Ovakav odnos rezultat je odgovorne i besprekorne spoljne politike Vucica.i Vlade RS!

  40. Veliki broj doza vakcina, znaci i veliki broj spasenih zovota u Srbiji! Hvala drzavi na angazovanosti i snalazljivosti!

  41. Pa naravno da ce Djitlerovi botovi da pljuju i da satanizuju svaku vest na kojoj je vucic, to im je posao, za to su placeni i to nije nikakva tajna. 🙂

  42. I sada ce meni neki strucnjak odavde koji se edukovao po internetu da je vakcina otrov, da cu da mutiram u skakavca ili sta znam Hulka mozda. Arogantnost u vasem licemerju i sopstvenoj gluposti je bez presedana i ja imam prava da kazem sta mislim svidjalo se to vasem Djitleru i njegovoj medijskoj kampanji koju vec godinu i jace vodi ili ne!

  43. Vakcine su veoma bitne zato treba što veći broj ljudi da se prijavi za vakcinaciju kako bi što pre iskorenili ovaj virus.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.