U sredu deo Zrenjanina bez vode, počinju radovi na vodovodnoj mreži 1Foto. vik zrenjanin

U Zrenjaninu će doći do prekida vodosnabdevanja u sredu, 29. marta, tokom prepodneva kada počinju radovi na izgradnji dva merna mesta.

Kako je saopštila JKP Vodvod i kanalizacija, ovo preduzeće izvodiće radove na izgradnji dva merna mesta u MZ „Sava Kovačević“, zbog čega će u tom delu Zrenjanina doći do prekida vodosnabdevanja od 8 do 16 časova.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji dva merna mesta u ulici Adi Endrea i na uglu ulica Barske i Mostarske.

„U pitanju su kompleksni radovi na jednom od glavnih vodova vodovodne mreže, koji obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme kojima će merna mesta biti povezano sa SKADA sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu.U vremenu izvođenja radova bez vode će biti ulice u MZ „Sava Kovačević“, odnosno one koje pripadaju rejonu ulica Adi Endre – Radnoti Mikloša – Mostarska“, saopštio je VIK Zrenjanin.

Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži koji će biti pokriveni Skada sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka, a za koje je sredstva obezbedila Republika Srbija, je prvi korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu, navode u JKP Vodovod i dodaju da je cilj da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama.

„Završetkom radova u MZ „Sava Kovačević“ biće izgrađena sva merna mesta. Drugi korak je rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno najstarijeg dela, a sredstva za ove radove obezbeđena su od strane Grada, pokrajine i republike. U toku je realizacija prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, radovi su završeni u naselju Ruže Šulman i naselju Šumica, počeli su na Karađorđevom trgu, a u okviru ove faze planirana je do kraja ove godine zamena mreže i u naseljima Mala Amerika i Centar“, objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja u JKP VIK Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari