U Subotici blagi rast broja pozitivnih pacijenata na kovid otkako su skinuli maske 1dr Elizabeta Vrana, foto: J. Patarčić/Danas

U poslednjih nedelju dana primetan je blagi rast broja pozitivnih pacijenata, kaže za Danas dr Elizabeta Vrana, koordinatorka kovid ambulante u Subotici.

Kada je u pitanju broj pacijenata koji se na dnevnom nivou javljaju na pregled u kovid ambulantu, dr Vrana objašnjava da on oscilira, jer je u ponedeljak obavljeno 178, dok je utorak bio najudarniji dan i tada su lekari obavili 229 pregleda.

Već u sredu bilo je oko 70 pregleda manje, a od ukupnog broj testiranih pacijenata oko 30 do 40 odsto njih bude pozitivno na kovid.

“Broj pozitivnih pacijenata je pre deset dana ili dve nedelje bio manji nego što je bio protekla dva dana. Isto tako, kako smo skinuli maske i drugi virusi su prisutni, nije samo kovid u pitanju, zbog čega pacijenti traže našu pomoć”, kaže dr Vrana.

Prema njenim rečima, simptomi sa kojima pacijenti dolaze na pregled su i dalje isti, s tim da je kod onih koji nisu pozitivni na kovid uočena visoka temperatura koja traje nekoliko dana.

“Čak četiri i pet dana budu visoke temperature. Neki nam navode da se osećaju baš loše i sigurno je neki virus u pitanju koji se isto brzo širi. Pacijenti su u krevetu najčešće zbog visoke temperature i kašlja”, dodaje dr Vrana.

Kovid ambulanta u Harambašićevoj ulici radi svakog dana od 7 do 17 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari