U Svečanoj sali Udruženja književnika Srbije održana Svetosavska akademija 1Foto: Shutterstock

U Svečanoj sali Udruženja književnika Srbije danas je održana Svetosavska akademija, na kojoj je Blagodarje, priznanje UKS, uručeno zaslužnim pojedincima i institucijama za trajni doprinos ugledu i razvoju Udruženja, kao i za izuzetan doprinos u negovanju duha srpske narodne i umetničke književnosti, očuvanja tradicije i narodnih običaja.

Ovogodišnji dobitnici Blagodarja su: patrijarh Porfirije, Dušica Ivanović, Radoman Kanjevac, Violeta Dimitrić, Miodrag Mića Milenković, Gvozden Nikolić, Igor Trifunović, Rada Komazec, Vladimir Nedeljković, Jovan Jovanović, Mladen Vesković, Ljuban Karan, Ugrin Popović i Javno preduzeće „Pošta“ Srbije, a priznanja im je uručio predsednik UKS Miloš janković, navodi se u saopštenju.

Svečana akademija je bila prilika da se podrži promocija novog ćiriličnog pisma, namenjenog radu na kompjuterima, tabletima i mobilnim telefonima, čiji je autor dvadesetsedmogodišnji Vranjanac Petar Stošić.

U programu su učestvovali: Hor „Kraljica Marija“, Biljana Krstić sa Vokalnom radionicom „Bistrik“, sopran Tanja Andrijić, kantautor Nikola Grbić i književnici Lune Levajac, Milena Severović i Vladimir Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari