U Švedskoj nema „zamora kovidom“

Koliko je "kultura usklađenosti" pomogla u borbi protiv virusa korona

Ostavite komentar


  1. Ove nedelje je i Svedska digla ruke od ideje imuniteta krda kad su uvideli da je broj ljudi otpornih za virus zanemarljiv i neuporedivo manji od ocekivanog. Imunitet krda im je bio plan na pocetku ma koliko to sada negirali sto se jasno vidi iz tadasnjih izjava njihovog glavnog epidemiologa Andresa Tegnela kao i iz njegovih licnih mejlova koji su javno objavljeni. Poceli su sa uvodjenjem tzv. „jakih preporuka“ izbegavanja socijalne distance, napustanja kuca osim u neizbeznim sitaucijama, rada od kuce gde je to moguce, izbegavanje javnog prevoza i skolovanja na daljinu u mestima gde broj zarazenih ubrzano raste. Takodje su od ove nedelje lokalne vlasti ovlacene da samostalno uvode posebne mere.

    1. ”Kiselo je grozdje”, drugo je ime Vaseg komentara. U cijoj ste stampi procitali to sto ste napisali?! Pominjete nekakvo uvodjenje ” tzv. jakih preporuka”, sluzeci se pritom ulicnim recnikom, koji sigurno nije potekao iz svedske price, vec sa domaceg terena, a sam komentar ispod je svakog nivoa, mada se moze reci da i odgovara samom tekstu. Dovoljno je uporediti danas situaciju sa novim virusom u slobodnoj Svedskoj i ostatku Evrope i odmah ce biti jasno da li je Svedska bila u pravu i da li postoji kolektivni imunitet. Ne treba zaboraviti da u Svedskoj niko ne nosi maske i da Svedska svojim gradjanima nije ukidala osnovna ljudska prava. Pametnom ce to biti dovoljno.

    2. Svedjani po Vama uvode ”izbegavanje socijalne distance, napustanje kuca…” Zatim pominjete meru za ”izbegavanje skolovanja na daljinu…” Strasno je sta se sve pojavljuje i objavljuje kao komentar, a moj se cenzurise!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.