U svetu se danas obeležava Međunarodni dan anestezije i reanimacije 1Foto: Pixabay/Vithas

U svetu se danas obeležava Međunarodni dan anestezije i reanimacije, i to u trenutku kada je pandemija korona virusa pokazala sav značaj lekara za anesteziju i reanimaciju u lečenju životno ugroženih pacijenata, saopštio je vojvođanski sekretarijat za zdravstvo.

„Više od godinu i po dana koliko se suočavamo s pandemijom kovid-19, lekari iz službi za anesteziju i reanimatologiju bez sumnje zauzimaju jednu od najvažnijih uloga u lečenju ove virusne infekcije.

Pandemija korona virusom je predstavljala novi izazov za anesteziologe i najbolje objasnila njihovu ključnu ulogu u lečenju i zbrinjavanju kritično, životno ugroženih pacijenata“, navodi se u saopštenju.

Uz neizmernu zahvalnost za sve što su do sada uradili, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković istakao je da su njihov profesionalizam, požrtvovanje, neumoran rad i humanost spasili na hiljade života.

On je takođe podsetio da borba sa ovim opakim virusom, koja još uvek traje, zahteva od svih razumevanje, strpljenje i solidarnost, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari