U Tekerišu obeležena 107. godišnjica Cerske bitke u Prvom svetskom ratu

Ostavite komentar


  1. Upravo su se vratili krajem osme decenije kao „bašibozuk, bagra i brabonjci“ (Koča Popović). A evo vi ste njihov podmladak koji dokrajčuje Srbiju pljačkujući, ubijajući, mlade devojke silujući, i gušeći nas otrovnim gasovima. Jer dok oneređujete centralno područje grada, kao glupa žena koja maže svoje lice, a da se nije ni okupala, dok mnogo veći deo grada okolo već tri decenije poduži se kuće i stambene zgrade bez iole poštovanja Urbanističkog plana, tačnije državna inspekcija prima mito, tako da više ne samo što nema prilaznih puteva do zgrada, niti trotoara, već nema niti garaža koje su predviđene Urbanistčkim planom, a nema niti parking placeva – sve je divlje koliko ste vi prosti i divlji.
    Pričate nam lažnu istoriju, a da svi časni odavno znaju da su na Ceru stradali dobri ljudi, jer su tako hteli vaš hokštapler Nikola Pađić i protuva Aleksandar Karađorđević, jer su godinama pljačkali budžet, pa su namerno izazvali Germane da nas pojure, a da nije bilo Sredozenog mora preževili Srbi bežeći završili bi u Saharskoj pustinji. Nije bilo para niti za obuću i odeću vojnu, a kamloi za opružje i municiju.
    Istina je da su Germani za prvi napad a to je Cer, regrutovali slovenski živalj u Austrougarskoj monarhiji, a bilo je među njima i Srba. Dok je vrhovni komandant bio germanizovani Slovenac, Oto Počerek.
    Eto, ti voliš da se prčiš pred tv kamere i fotoaparate, i zato su ti dali i ovu ulogu, jer oni koji su te poslali već znaju šta o tome misle pametni Srbi i Srpkinje.Da čitaš što pišu pametni Srbi došla bi i do ove rečenice napisane od strane pukovnika JNA, Stojadinopića, koji u svojoj najnovijo kolumni na Portalu N1 veli i ovo:“Istorija ovog naroda sastoji se od nedostatka razuma.” Neko pametan a da nije iz vašeg „bagre“ društva napisao je ovaj komentar:“Da li je nekad neko tačnije, jasnije i sažetije definisao našu istoriju? Iskreno mislim da nije i da bi ova rečenica trebala da se nalazi na prvoj strani svakog udžbenika istorije pa nam možda potomci budu pametniji.“
    Ovi, ili baš On, koji vas je poslao da pričate lažnu istoriju sigurno je pročitao šta je napisao častan publicista, novinar, a saradnik i blizak prijatelj Slavka Čuruvije, koga je vaša „bagra“ streljala, ime mu je Momčilo Đorgović, a epohalna knjiga nosi naslov „Tragedija jednog naroda: šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe“. Za vas znam, zato što ste glupi. Pa u knjizi piše tragično i sramno stradanje srpskih regruta, ubrzo posle Cerske bitke na mestu Ćevrntije kod reke Save, kada su im Germani oduzeli i topove, a i neke zarobii pa ih prinudili da pucaju topovima na svoje saboprce koji su se davili u Savi, ako nisu stigli da beže da su im pete udarale u zadnjicu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.