U toku javni uvid u izmene i dopune Plana generalne regulacije Bora 1Foto: bor.rs

Tokom novembra Borani mogu da iznesu svoje stavove i predloge vezane za Nacrt izmena i dopuna Plana generalne regulacije gradskog naselja Bor budući da do kraja ovog meseca traje javni uvid o ovom dokumentu.

-Izmenom postojećeg prostornog plana grada Bora, između ostalog, stvaraju se uslovi za izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u gradu i naselju Bor 2, zatim za izgradnju novih stambenih objekata za koje je predviđen prostor iznad Gimnazije „Bora Stanković“, istočni i jugoistočni deo Novog gradskog centra i prostor između naselja Bor 2 i državnog puta. Predviđena je i mogućnost proširenja parking prostora u gradu, kao i izgradnja Šoping mola pored Sportskog centra, na prostoru sadašnjeg stadiona „Rudar“ – navode pored ostalog u pres službi Grada Bora.

Nacrt izmena i dopuna Plana generalbe regulacije gradskog naselja Bor dostupan je na sajtu Grada Bora, a zainteresovani ga mogu pogledati i u holu Gradske uprave. Svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja Borani mogu u pisanoj formi da dostave Odeljenju za urbanizam građevinske, komunalne, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave Bor najkasnije do 30. novembra ove godine.

Nadležni najavljuju javnu prezentaciju 10. novembra u gradskom Odeljenju za urbanizam, a nakon javne rasprave i eventualnog unošenja predloga izmena koje daju građani, ovaj plan mogao bi da se nađe pred odbornicima Skupštine grada Bora do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari