U toku saniranje štete u zemunskim vrtićima pogođenim nevremenom 1Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas zemunske vrtiće u kojima je u toku saniranje štete koju su pretrpeli od jučerašnjeg nevremena.

Gak je rekao da su tri vrtića predškolske ustanove u Zemunu pretrpela najveću štetu.

„U jednom je moguće koristiti sprat, u preostala dva smo decu izmestili u druge vrtiće. Saniranje štete je u toku kako bi se sva deca što pre vratila u svoje objekte“, rekao je Gak.

On je istakao da su deca izmeštena iz vrtića „Mali princ” u Zemunu i objekta „Čvorak” u Batajnici, dok je u vrtiću „Mrvica” poplavljen suteren pa su deca bezbedna na spratu.

Kako je rekao Gak, svi zaposleni u beogradskim vrtićima su brzo reagovali i nema drugih većih oštećenja na objektima nakon jučerašnjih obilnih padavina.

„Najbitnije je da se sve posledice brzo saniraju, nakon toga će vrtići biti dezinfikovani i u najkraćem mogućem roku bezbedni za povratak dece“ zaključio je Gak.

Nevreme se dogodilo juče oko 19 sati, kiša je padala u svim delovima Beograda i u jednom trenutku je spustila temperaturu za čak 15 stepeni.

Pored Beograda nevreme je zahvatilo i druge delove Srbije, pa su pripadnici Sektora za vanredne situacije  Ministarstva unutrašnjih poslova sinoć imali 91 intervenciju na teritoriji cele zemlje.

Bilo je poplavljenih objekata i oko 20 požara prouzrokovanih udarom groma. Svi požari su ugašeni bez povređenih lica, a iz poplavljenih objekata je spašeno deset osoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari