U tročlanoj kragujevačkoj komisiji dvojica Nišlija? 1Foto: Milan Nikić

Poznati šumadijski novinar i predstavnik Udruženja novinara Srbije Ljubiša Obradović povukao se iz sastava komisije za ocenu medijskih projekata u Kragujevcu jer su od tri imenovana člana, dva iz Društva novinara Niša – jedan zvanično kao predstavnik DNN-a, a drugi kao nezavisni stručnjak, a inače član Upravnog odbora ovog udruženja.

U ostavci na mesto člana komisije,  Obradović je, preneli su danas lokalni portali Veliki park i Glas Šumadije, naveo da nije uspeo da utvrdi „suštinsku povezanost Društva novinara Niša sa medijskom scenom u Kragujevcu, niti mogućnost da dva predstavnika tog udruženja, u tročlanoj komisiji, procenjuju šta je javni interes Kragujevčana, bez obzira na njihovu dobru volju“.

Kazao je i da “ne dovodi u sumnju dobru nameru gradske administracije da, posle višegodišnje pauze, raspiše i realizuje konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Kragujevcu, kao ni pravno-formalnu ispravnost procedure izbora Komisije za ocenu prispelih projekata, ali da iz navedenih razloga nije u stanju da prihvati mesto člana komisije”.

Inače, u rešenju o imenovanju komisije za ocenu projekata iz oblasti javnog informisanja u Kragujevcu, navedeno je da su u nju (komisiju), pored  Obradovića, izabrani i „Aleksandar Stanojević iz Niša koga je predložilo Društvo novinara Niša i Miodrag Miljković iz Niša, nezavisni stručnjak za medije“.

Gradska uprava u Kragujevac je,  krajem januara prvi put posle šest godina raspisala konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja, za šta je opredelio 10 miliona dinara.

Ljubiša Obradović od 1979. radio je kao novinar lista „Svetlost“ i Radio Kragujevca. Od 1996. godine uređivao je sajt nedeljnika „Nezavisna Svetlost“, a do kraja 2005. godine radio je kao politički komentator ovog nedeljnika. Izveštavao tri godine sa suđenja u ICTY iz Haga. Bio je glavni I odgovorni urednik Radio televizije Kragujevac, a  od 2008. do 2018. uredjivao je interenet portal Radio televizije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari