U Vojvodini 1.906 novoobolelih 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Virus korona u Vojvodini galopira svom brzinom. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.906 novih slučajeva, a samo u Novom Sadu 469 novoobolelih, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Slična je situacija i u manjim gradovima Zapadnobačkog okruga. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Somboru je 490 obolelih od kovida 19, u Kuli 324, Odžacima 206 i 124 u Apatinu.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 19.966, od čega je najveći broj  u Novom Sadu, 5.117. Te cifre su znatno manje nego prethodnog dana, u Vojvodini je manje obolelih za 673, a u Novom Sadu za 120.

Institut za javno zdravlje, niti klinički centri ne navode da li je to posledica ozdravljenja ili i umiranja obolelih. Poslednjih nedelja u Novom Sadu se svakodnevno sahranjuje između 11 i 20 ljudi, a uobičajeno je desetak.

Najverovatnije je da dnevno od korone umre između troje i petoro obolelih. Ipak, o tome nema zvaničnih podataka, jer je to centralizovano i skriveno u ukupnoj brojci preminulih u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari