U Vojvodini škole na mini raspustu zbog Uskrsa 1Foto: EPA-EFE/ Darek Delmanowicz

Škole na području Vojvodine od sutra su na mni prolećnom raspustu zbog katoličkog Uskrsa, koji se praznuje od 2. do 5. aprila.

Drugi deo raspusta realizovaće se prema školskom kalendaru od 30. aprila do 7. maja, i obuhvatiće obeležavanje Uskrsa za pravoslavce od 30. aprila do 3. maja, kao i prvomajske praznike.

Povodom uskršnjih praznika zrenjaninski biskup Ladislav Nemet poručio je da iako je vreme pandemije, uskršnje vreme ne može biti zatvoreno i ograničeno.

– Uskrs, sa svom svojom radošću i snagom, koja menja i formira nas i naše živote, ne može biti zatvoren događaj ili ograničeno iskustvo. Jer Uskrs se realizuje u celom stvorenom svetu, a posebno u našim srcima. Uskrsli Isus je sa nama svakog trenutka našega života. Uvek nas nanovo zove i šalje u svet da tamo budemo svedoci života, a ne smrti i propasti. Zato dozvolimo da i u najtajniji kutak našeg života dopre svetlost uskrsnuća i probudi novi život tamo gde prema svim ljudskim merilima vlada strah i smrt – navodi se u poslanici zrenjaninskog biskupa vernicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari