U vranjsku bolnicu stiže novi mamograf 1Foto: GE Healthcare

U okviru projekta rekonstrukcije Opšte bolnice ZC Vranje u toku je tenderska procedura za nabavku novog mamografa čime će se ponovo stvoriti uslovi za ranu dijagnostiku u otkrivanju raka dojke.

– Mi u našem bolničkom sistemu već imamo nove uređaje, to su dva skenera i jedan rentgen aparat, koji su nabavljeni u okviru projekta rekonstrukcije bolnice i stavljanja svih službi pod jedan krov, za razliku od ranijeg paviljonskog tipa bolnice – naveo je dr Saša Đorđević, direktor ZC Vranje.

On kaže da će nabavkom mamaografa, vranjska bolnica posle osam godina ponovo biti u mogućnosti da oganizuje preglede žena vezano za rizike od malignih oboljenja dojke.

-Kada se ima u vidu da naša zdravstvena ustanova pokriva i područje Kosovskog pomoravlja i sedam opština Pčinjskog okruga, na ovaj način imaćemo potpune tehničke kapacitete za kvalitetnu dijagnostiku – naveo je direktor ZC Vranje.

Nedavno je posao u ovoj regionalnoj zdravstvenoj ustanovi dobilo deset mladih lekara sa područja juga Srbije, čime je smanjen deficit lekarskog osoblja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari