U Vranju danas počela vakcinacija protiv sezonskog gripa 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Od danas se u Vranju odvija vakcinacija protiv sezonskog gripa. Dom zdravlja Vranje dobiće 3.650 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa, i to u dve tranše, najpre 1.830 a potom još 1.820 doza, rekli su iz Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju.

Imunizacija stanovništva obavljaće se na punktovima u Domu zdravlja u Vranju – u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Službi kućnog lečenja, Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine – dok će se meštani Vranjske Banje, Barelića, Vlasa i Krive Feje, vakcinisati u Dnevnoj bolnici za nefrologiju sa hemodijalizom.

Iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ podsećaju na značaj vakcinacije protiv gripa, „kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, tako i indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i kolektiva“.

„Naročito ističemo važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih lica koja pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva, u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti“, poručili su iz Instituta, a preneli u ZC Vranje.

U Srbiji je otpočela distribucija sezonskih vakcina protiv gripa. U ovoj sezoni distribuira se 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača „Sanofi Paster“, a takođe otpočinje i distribucija 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari