U Vranju organizovan ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka 1Foto: OK radio/G. Mitić

Svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka i rezervnih oficira organizovan je u Domu vojske u Vranju, a budući vojnici su, ovom prilikom, potpisali ugovore.

Kandidati su naglasili da su „moguće zaposlenje u Vojsci Srbije“ i „tradicionalne vrednosti“ motivi prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka.

„Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim ispred reginalnog centra Ministarstva odbrane Niš, u ime svih njegovih pripadnika i da vam poželim dobro zdravlje kandidatima koje upućujemo na dobrovoljno služenje vojno stručno osposobljavanje u ovoj 2023.godini, da se živi vrate svojim kućama“.

„Promene koje su se desile na globalnom okruženju donekle su donele i nove bezbednosne izazove i rizike, ratovi i dalje haraju svetom i opominju nas da, uprkos svemu, i dalje ostaju najznačajniji oblik razrešavanja međunarodnih sukoba“, rekao je načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu, pukovnik Nenad Marković.

Prema njegovim rečima, „zato na značaju dobija vojni poziv“.

„Vojska Srbije je ponosna na sve vas koji ste se odlučili za ovaj vid služenja vojnog roka sa oružjem, bilo da je po principu dobrovoljnosti u jedinicama vojske, bilo da se radi o vojno stručnom osposobljavanju za rezervne oficire“, rekao je pukovnik Marković.

Ispraćaj kandidata organizovalo je Ministarstvo odbrane za lokalnu samoupravu Grada Vranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari