U Vranju velike gužve ispred prodavnica, banaka, apoteka 1Foto: V. Ristić

Tokom prepodneva i dana u Vranju su zabeleženi veliki redovi ispred svih prodavnica, banaka, apoteka gde je bilo i dosta penzionera koji su žurili u preduskršnju nabavku pre svega prehranbenih proizvoda.

– Prosečno čekanje je do pola sata na ulazak u radnju, i isto toliko kada provedete u kupovini, sve je to odlika ovog vremena –  kaže za Danas, Nikola Stošić, dok čeka u redu ispred jednog od vranjanskih marketa.

Većina građana ima zaštitne maske, manji broj rukavice, a najveći broj „relaksiranih“ je među mladima koji ne nose ni zaštitne maske ni rukavice.

Komunalna policija u Vranju  je i danas javno iz vozila u pokretu pozivala građane da prilikom izlaska u grad nose maske i rukavice i poštuju mere Vlade Srbije.

Lokalni autobuski i međugradski saobraćaj je obustavljen, ali taksisti u Vranju kažu da nemaju značajnije veći porast dnevnih vožnji. 

Danas je na ulicama Vranja bilo i dosta penzionera. Do završetka uskršnjih praznika većina kompanija koje su do nedavno radile i u vanrednom stanju, uključujući i „Jumko“ i „Geoox“, prekinula je proizvodnju.

Iz italijanske industrije obuće najavili se ponovno pokretanje proizvodnje za 4. maj, preneli su lokalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari