U Zrenjaninu adaptiran bolnički vrtić 1Foto. grad zrenjanin

Novi nameštaj i rashladni uređaji samo su deo sadržaja kojim je opremljen vrtić u zrenjaninskoj bolnici, u zajedničkoj akciji Ministarstva prosvete i ovdašnje prešdkolske ustanove.

Bolnički vrtić nalazi se na odeljenju pedijatrije i koriste ga mali pacijenti ove zdravstvene ustanove koja je među retkima, ako ne i jedina u Srbiji koja ima ovu vrstu sadržaja.

„Po mom saznanju, ovaj vrtić jedini je takvog tipa u Srbiji, na šta smo posebno ponosni i nadamo se da će i u narednom periodu naši najmlađi sugrađani, ako već moraju da borave u bolnici, taj period lakše prebroditi u ambijentu vrtića“, objašnjava v.d. direkotr zrenjaninske bolnice dr Igor Kitaresku.

Koordinatorka Radne grupe za izradu i implementaciju projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje – S’ osmehom u vrtić” grada Zrenjanina i pomoćnica direktora PU Zrenjanin Tatjana Lojović kaže da je želja svih učesnika u projektu bila da deca koja su na bolničkom lečenju što kvalitetnije provedu vreme.

Deca pacijenti ovde mogu kvalitetno da provedu vreme sa vaspitačima predškolske ustanove. Svesni smo da se i deca i njihovi roditelji osećaju prijatnije i lepše prilikom boravka u bolnici kad imaju ovakav sadržaj“, navodi Tatjana Lojović, iz PU Zrenjanin.

Za decu koja borave u bolničkim uslovima u dužem periodu ali i za onu koja na kratko ostaju u bolnici, prostorije vrtića znače mesto za igru i učenje gde mališani ne misle na bolest i lečenje.

Radna soba bolničkog vrtića opremljena je novim nameštajem, rashladnim uređajem, IKT opremom, igračkama, literaturom za decu i vaspitače i drugim didaktičkim sredstvima.

Opremanje navedenim sredstvima delom je obezbedila predškolska ustanova, a drugi deo je obezbeđen predviđenim sredstvima projekta Ministarstva prosvete.

Bolnički vrtić u Zrenjaninu tradicija je zrenjaninskog odeljenja pedijatrije još uz vremena bivše Jugoslavije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari