U Zrenjaninu i dalje raste broj zaraženih kovidom 1Foto Ruža Helać - Gradski trg u Zrenjaninu

Nakon što je u poslednja 24 sata zabeleženo 134 nova slučaja obolelih od korona virusa na području Zrenjanina, zdravstveni radnici upozorili su da broj infirciranih i dalje raste. Na današnjoj sednici Okružnog štaba za vanredne situaije konstatovano je da nepovoljna epidemiološka situacija u Srednjobanatskom okrugu ne jenjava.

-Važno je da se građani i dalje pridržavaju propisanih mera zaštite u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19 i da se u što većem broju vakcinišu – saopšteno je nakon sednice.

U zrenjaninskoj bolnici je zabeležen, kako je saopštio Okružni krizni štab za vanredne situacije, veliki broj prijema zaraženih pacijenata.

– Trenutno imamo 74 bolesnika na stacionarnom lečenju, od kojih je šestoro na mehaničkoj ventilaciji, odnosno respiratoru. Deset bolesnika je trenutno na neinvanzivnoj mehaničkoj ventilaciji, gde je visok protok kiseonika. Sve češće se hospitalizuju bolesnici koji zahtevaju upravo visoke protoke kiseonika i mogu da kažem da su kliničke slike trenutnih pacijenata mnogo lošije u odnosu na one sa kojima smo se susretali prethodnih mesec dana – izjavio j, dr Igor Kitaresku, v.d. direktora zrenjaninske bolnice.

Tokom protekle nedelje Zavod za javno zdravlje Zrenjanin registrovao je više od 840 novozaraženih lica. Samo u Zrenjaninu aktivno je 1441 slučaj.  Takođe je konstatovano da je odziv za primanje prve doze vakcine protiv kovida slab, dnevno s ejavlja do 30 građana. Ukupno, sa dve doze, vakcinisano je 65.604 žitelja Srednjobanatskog okruga.  Do sada je treću dozu vakcine primilo 16.353 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari