U Zrenjaninu nema i dalje vode ali stižu cisterne 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U avgustu mesecu će biti operativna tri vozila sa rezervoarima za pijaću vodu, a do jeseni, sa još jednim vozilom, ukupna količina biće 14.000 litara vode, najavio je danas prilikom obilaska radova na zameni vodvodne mreže u Zrenjaninu gradonačelnik ovog grada Simo Salapura.

Kako je rekao, sada će jedan rezervoar od 5.000 litara imati preduzeće “Čistoća i zelenilo”.

„Biće operativna i dva rezervoara na pokretnim prikolicama sa po 500 litara, koji će biti dostupni na Žitnom trgu i glavnom gradskom trgu u vreme održavanja “Dana piva”a preko projekta prekogranične saradnje za vanredne situacije dobićemo kamion sa cisternom od 8.000 litara koje će sa zdravom pijaćom vodom biti na raspolaganju na jesen“, objansio je zrenjaninski gradonačelnik.

Ovo je prvi put da će Zrenjanin od 2004. godine kada je uvedena zabrana na korišćenje vode iz gradskog vodovoda dobiti svoje cistrene za pijaću vodu, iako je prvobitna odluka od pre 18 godina glasila da će grad takve cisterne obezbediti.

Za raliku od drugih gradova u Srbiji, gde se redovno dopremaju cisterne kada su velike vrićine ili dođe do problema sa vodosnabdevanjem, Zrenjanin nije imao takvu praksu.

Kako nam je nazvanično objašnjeno, zbog brige koju vodu dopremiti u citernama radije se odustajalo jer je zrenjaninska voda zabranjena a druge vode treba dopremati sa veće udaljenosti.

U nekim ranijim i davnim godinama Vojska Srbije obezbeđivala je cisterne sa vodom, kada su bile velike vrućine, što poslednjih godina nije bio slučaj a ni početkom ovoga, veoma, toplog leta.

VIše vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari