U Zrenjaninu odata počast stradalima u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" 1Foto: M:P. / Danas

Masovnim okupljanjem na Trgu slobode u Zrenjaninu danas su profesori, đaci i roditelji odali počast žrtvama nezapamćenog ubistva u beogradskoj školi OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, izrazivši nezadovoljstvo i neslaganje sa sve većom količinom nasilja u školama i društvu.

Skupu su prisustvovali i penzioneri, zaposleni,  sveštenici, kao i đaci osnovnih i srednjih škola.

„Spremni smo da nastavimo borbu i obustavimo nastavu na dalje jer Srbija je svakih pet minuta svesna razloga zašto je to tako, ovo je sistemski problem i moramo svi zajedno da ga rešavamo. Sindikat će nastaviti svoju borbu a preduslov pregovora o onim važnim stvarima koje bi trebale da popravljaju stanje u školama jeste razrešenje mnistra, oko toga nema pregovora. Ako on nema samopoštovanja, mi ga imamo“, rekao je za Danas Dušan Kokot, predsednik NSPRS i najavio mogućnost protesta u Beogradu u ponedeljak, 8. maja.

U Zrenjaninu odata počast stradalima u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" 2
Foto: M.P. / Danas

Na području Zrenjanina, kako smo proverili, veći broj škola, ali ne i sve, obustavile su danas nastavu u znak podrške i razumevanja za stradale u napadu na Vračaru.

Prema rečima Zvonimira Jovića, predsednika Sindikata prosvetnih radnika Banata, nastavu u Zrenjaninu su obustavile škole članice četiri reprezentativna sindikata u prosveti.

U školama koje rade, a što je u skladu sa odlukom Vlade Srbije da se proglasi trodnevna žalost povodom tragičnih događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se danu žalosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari