U Zrenjaninu onemogućena akcija građana koji traže vodu 1Foto: Miroslava Pudar

Najnovija akcija građana Zrenjanina koji protestvuju već dva meseca i traže ispravnu vodu ovog vikenda je onemogućena, saopštilo je udruženje “Zrenjaninska akcija”.

Kako navode, planirano je da aktivisti na Dan oslobođenja Zrenjanina, 2.oktobra, kod glavne pijace u ovom gradu podignu spomenik žrtvaa česmovače ređanjem praznih plastičnih balona na gomilu. Uprkos nameri da skup prijave u tome nisu uspeli.

-Nisu nam dali da budemo slobodni građani i građanke našeg grada. Hteli su da nam onemoguće zidanje spomenika žrtvama česmovače tako što su parkirali dva vozila na prešačkom prelazu. Ovde nije reč o onemogućavanju prava nas iz ZRAK-a. Ovde je reč o svim ljudima koji su s išli na pijacu i nisu mogli da prođu zbog još jedne demostracije sile i bahatosti lokalnih šerifa. Šta će vozilo JKP „Pijace i parkinzi“ na mestu na kom smo najavili zidanje spomenika – naveli sui z udurženja “Zrenjaninska akcija”.

Oni su se, kažu, obraćali saobraćajnoj policiji da prijave nepropisno parkiranje ali pauk nije došao.

-Isti onaj koji nas je legtimisao, koji je pisao prijavu i koji nas je snimao prošle nedelje u centru grada nije zvao, kako nam je u Komunalnoj miliciji juče rečeno, da nam objasni kako da prijavimo zauzeće javnog prostora. To isto nisu znali da nam kažu ni u opštini, ni u Zavodu za urbanizam. Kako onda znaju da nam pišu kazne – počuruju iz ZRAK-a i kažu da će podneti prijave protiv odgovornog lica u JKP „Pijace i parkinzi“ i vlasnika privatnog vozila, koje je takođe bilo parkirano na prostoru predviđenom za njihovu poslednju akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari