U Zrenjaninu voda za piće zabranjena već 16 godina

Ostavite komentar


  1. Neverovatno je koliko dugo u ovoj državi jedan problem ne može da se reši. Koliko sve ovo traje samo od kada je izgrađen novi pogon za preradu vode. Ponoviću svoje mišljenje jer sam iz ove oblasti: jedan od mogućih razloga je što pogon za preradu nema „ugrađenu“ tehnologiju za obradu arsena, bora i sl. elemenata. Razlog je jer je takva tehnologija skupa i neko je uzeo pare, a nije obavio posao. Ne znam zašto struka ćuti, zbog čega se ne oformi stručna komisija koja će za čas utvrditi razloge zbog kojih voda u Zrenjaninu, iz novog postrojenja nije i dalje za upotrebu za piće.

  2. „Govorilo se tada da su vrednosti arsena ostale iste kao pre 10, 20, ili 50 godina, ali da su pooštreni kriterijumi…“
    A, šta je to, nego, „sa 50 mikrograma, po litru, NA 10 MIKROGRAMA PO LITRU“, a, dok je bilo „50“, bila je OK!!!???
    A, da li arsen „ispari“, kada voda iscuri iz česme!?
    Pozdrav iz Banata!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.