Maloletni Bojan H. (17) iz Petrovca na Mlavi, koji je u ponedeljak uhapšen zbog ubistva Milana Lazarevića (68) iz Kladurova, vlasnika šume iz koje je krao drva sa još dva saučesnika, priznao je istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu izvršenje ovog teškog krivičnog dela, zbog čega mu je određen pritvor do 30 dana i pokrenuta istraga.

On je u Milana pucao u ponedeljak oko 5,30 ujutru, kada se ovaj, zajedno sa svojom suprugom Ružicom, pojavio u šumi i zatekao trojicu kradljivaca na delu. Kada im je Milan zapretio policijom, Bojan je izvadio pištolj i pucao mu u grudi, naočigled supruge.

– Pošto su dvojica saučesnika tad pobegla s lica mesta, Ružica je molila maloletnika da joj pomogne da njenog supruga, kome je glava klonula na volan, zajedno spuste na zemlju. Međutim, on joj je tada zapretio da će ubiti i nju, samo ako nekom ispriča šta se desilo, a onda je nastavio da krade drva i tovari ih na traktor – saznajemo iz istrage. Nakon što se ubica udaljio sa ukradenim drvima, Milanova supruga mobilnim telefonom pozvala je policiju. Nakon dva sata potere, sva trojica osumnjičenih pronađena su i uhapšena.

Policija je utvrdila da je ubistvo izvršeno ukradenim pištoljem, marke CZ-M88, kalibar 9 mm i trenutno se radi na utvrđivanju identiteta vlasnika. Maloletni Bojan H. i njegovi saučesnici Ljubiša S. i Aleksandar S, obojica stari 21 godinu, od ranije su poznati policiji, jer su osumnjičeni za brojna krivična dela. – Trenutno se pred Višim sudom u Požarevcu protiv maloletnika od ranije vodi postupak zbog nasilničkog ponašanja i teške krađe – kažu u istrazi. Osim supruge, Milan je za sobom ostavio i dve ćerke, koje žive i rade u Austriji i Švajcarskoj.

– Bio je vredan i pošten čovek i svima je pomagao. Na kraju je okončao život od najgorih probisveta, koji iz naših šuma svakodnevno kradu drva i u po bela dana, jer ne prezaju ni od koga – kažu ogorčeni meštani Kladurova.

Uhapšen posle dva sata potere

Efikasnom akcijom policije, maloletnik je uhapšen nakon samo dva sata potere, kada je presečen put njegovom traktoru kojim se tog jutra dovezao u Lazarevićevu šumu radi krađe. U isto vreme, uhapšen su i dvojica njegovih saučesnika, koja su pronađena na području opštine Kučevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari