oliver ivanovićOliver Ivanović Foto: Stanislav Milojković

U Osnovnom sudu u Prištini danas je nastavljeno suđenje u postupku za ubistvo nekadašnjeg lidera GI „SDP“, Olivera Ivanovića. Ročište je, međutim, kratko trajalo a zbog odbijanja svedoka da da iskaz.

Na današnjem ročištu trebalo je da bude saslušan zaštićeni svedok „B3“.

Jovana Filipović, advokatica jedne od optuženih – Silvane Arsović, potvrdila je danas za KoSSev da je svedok naveo da je doneo takvu odluku iz bezbednosnih razloga.

„Kao razlog je naveo njegovu bezbednost i da zbog tog razloga nije hteo da svedoči“, kazala je Filipović.

Današnje ročište je kratko trajalo, odnosno završeno je ubrzo nakon izjave svedoka.

Filipović je kazala da će se ovaj svedok u narednom periodu sastati sa sudijom i tužiocem na slučaju, gde bi trebalo da obrazloži svoju odluku.

„Održaće se sednica bez prisustva okrivljenih, advokata i ostalih i on će da iznese svoj razlog pred sudijom koji će da odluči da li je on opravdan ili nije“, navela je Filipović.

Precizira da, u slučaju da sud utvrdi da razlozi nisu opravdani, da postoji mogućnost da se protiv svedoka pokrene postupak zbog uskraćivanja davanja iskaza.

Do sada je ukupno bilo četiri anonimnih svedoka u ovom slučaju, od kojih su čak trojica odustali od davanja iskaza, dok je četvrti odlučio da da iskaz kao običan, a ne anonimni svedok.

Sledeća dva ročišta u ovom slučaju zakazana su za 1. i 4. novembar, dok bi sudija trebalo pre početka sledećeg meseca da donese odluku u vezi sa svedokom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari