Na sednici Upravnog odbora Zdravstvenog centra Pirot usvojen je deobni bilans ove regionalne zdravstvene ustanove koja se na osnovu Uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova deli na dva dela. Direktor Zdravstvenog centra Pirot dr Radovan Ilić za Danas kaže da će ubuduće postojati opšta bolnica i dom zdravlja u Pirotu.


– Deobni bilans će biti upućen novim osnivačima ovih ustanova Ministarstvu zdravlja, osnivaču opšte bolnice, i Opštini Pirot, osnivaču doma zdravlja, koji donose odluku o preuzimanju osnivačkih prava. Izdvajanjem neće biti promena u procesu zbrinjavanja pacijenata u ovom regionu – rekao je dr Ilić.

U avgustu prošle godine Vlada Srbije usvojila je Uredbu o planu mreže zdravstvenih ustanova u Srbiji, po kojoj su u opštini Pirot predviđene dve nove zdravstvene ustanove – dom zdravlja i opšta bolnica i gašenje postojećeg Zdravstvenog centra u okviru kojeg sada posluju i dom zdravlja i bolnica. Osnivač doma zdravlja biće lokalna samouprava, a bolnice Vlada preko Ministarstva zdravlja.

Početkom 2007. godine domovi zdravlja u Dimitrovgradu i Babušnici izdvojili su se iz zdravstvenog centra i posluju kao samostalne ustanove čiji su osnivači lokalne samouprave.

Zdravstveni centar Pirot je regionalna zdravstvena ustanova koja brine o zdravlju oko 100.000 građana sa područja sve četiri opštine Pirotskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari