Učenici Muzičke škole Subotica pobrali nagrade na republičkom takmičenju 1Foto: J. Patarčić/Danas

Učenici Muziče škole Subotica učestvovali su na 30. po redu republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike u Beogradu u Muzičkoj školi “Stanislav Binički”, ostvarivši sjajne rezultate.

Iz predmeta teorija muzike, učenici Osnovne muzičke škole osvojili su 12 prvih nagrada, pet drugih nagrada i tri treće nagrade, dok su iz predmeta solfeđo, osvojili jednu prvu nagradu.

Učenici srednje Muzičke škole su, takođe, pokazali izuzetno znanje i umeće, te su iz predmeta teorija muzike osvojili devet prvih nagrada i jednu drugu, a iz predmeta solfeđo dve prve nagrade.

Profesori koji su bili mentori i pripremali decu za takmičenje su Nataša Kostadinović, Lejla Rustemović, Čikoš Kristina, Branko Ivanković Radaković, Jovana Nedeljković i Nina Milosavljević, koja je imala i tu čast da bude jedna od članova žirija koji su činili eminentni profesori solfeđa i teorije muzike iz cele Srbije.

Osim republičkog takmičenja, održano je i takmičenje “Srpska solo pesma” i “Srpska tradicionalna pesma” u Mladenovcu, na kojem su učenici Muzičke škole Subotica takođe briljirali.

Prva nagrada iz solo pevanja pripala je Martini Der, učenici četvrtog razreda Srednje muzičke škole, u klasi Herodek Eve.

Iz srpskog tradicionalnog pevanja, prvu nagradu osvojile su Jana Kuljić, učenica prvog razreda Osnovne muzičke škole i Mirna Šešum, učenica drugog razreda Osnovne muzičke škole.

Druga nagrada pripala je Anastasiji Simunović, učenici trećeg razreda Osnovne muzičke škole, Anđeli Drakulić, učenici drugog razreda Osnovne muzičke škole i Dori Mako, učenici četvrtog razreda Srednje muzičke škole.

Treću nagradu iz srpskog tradicionalnog pevanja osvojili su Anđela Maksimović, učenica trećeg razreda Osnovne Muzičke škole, te Jovana Stojković, Dejana Kovačević, Dragiša Saulić i Nevena Jovanović, učenici četvrtog razreda Osnovne muzičke škole.

Iz grupno pevanja, prvu nagradu osvojile su grupa “Biser” sastavljena od učenika iz prvog i drugog razreda Osnovne muzičke škole i grupa “Zlatnik” koju čine učenici iz trećeg i četvrtog razreda Osnovne muzičke škole.

Svi učenici su u klasi Tamare Štricki Seg.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari