Učenici škole "Jelena Majstorović" dobili kvalitetne igračke 1Foto: M.S. / Danas

Udruženje građana „Vitezovi osmeha“ iz Novog Sada uručilo je Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru, prigodnu donaciju visokokvalitetnih takozvanih Montesori materijala, odnosno igračaka.

Takođe, pored Montesori materijala uručeni su i prigodni konditorski proizvodi za decu sa smetnjama u razvoju koja pohađaju ovu školu u Zaječaru.

„Školi je izuzetna čast i zadovoljstvo što je ovo udruženje prepoznalu našu školu i naše učenike i što nam je obogatilo školu novim didaktičkim materijalima i ulepšalo početak nove školske godine“, istakla je za Danas Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“, koja je ovom prilikom poklonila predstavnicima ovog udruženja stvari koje su napravili učenici ove škole, u znak zahvalnosti za donaciju.

Nebojša Nikolić iz udruženja “Vitezovi osmeha” iz Novog Sada kazao je da je ovo prva poseta Zaječaru, a da su pre toga posetili Belu Palanku.

Učenici škole "Jelena Majstorović" dobili kvalitetne igračke 2
Foto: M.S. / Danas

“Mi smo defektolozi po struci i ovo je način podrške našim kolegama u Zaječaru. Donacija se sastoji od didaktičkog Montesori materijala, za rad sa decom, ali i konditorskih proizvoda za lepši početak školske godine”, istakao je on.

Prema njegovim rečima, udruženje postoji od 2015. godine i pored Srbije, sprovode akcije širom bivše Jugoslavije.

“U poslednja tri meseca ovo je 65 akcija i sve to zahvaljujući humanistima i filantropima, koje smo pronašli, a mogu slobodno reći da ih u Srbiji ima zaista puno”, zaključio je Nikolić.

Učenici škole "Jelena Majstorović" dobili kvalitetne igračke 3
Foto: M.S. / Danas

Udruženje građana „Vitezovi osmeha“ primarno se bavi socijalnom zaštitom i podrškom deci i mladima sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom u procesu socijalne integracije i inkluzije u lokalnom društvu

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari