Zaječar: Obeleženo 50 godina postojanja Doma učenika "Jelena Majstorović" 1Foto: M.S.

Danas je u ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru obeležen značajan jubilej – 50 godina postojanja Doma učenika u ovoj školi. Sobe su uglavnom trokrevetne, a ima i dvokrevetnih i četvorokrevetnih. Pored deset soba uređena su i dva kupatila i uveden internet.

Direktorka ŠOSO “Jelena Majstorović” Emila Badivuk kazala je za Danas da slave 50 godina školskog internata, u kome su smeštena deca iz Borskog i Zaječarskog okruga.

Defektolog Bojan Rakić kazao je za Danas da je cilj svih zaposlenih da što više osamostale učenike i pripreme ih na život nakon što izađu iz ove ustanove.

Zaječar: Obeleženo 50 godina postojanja Doma učenika "Jelena Majstorović" 2
Foto: M.S.

“Naš dom se bavi smeštajem, ishranom, vaspitnim radom i pruža deci pomoć u učenju i u sportu. Trenutno imamo 17 korisnika koji su iz cele Timočke krajine. Kapacitet doma je 30 učenika, a renoviran je 2012. godine i zaista odlično izgleda”, kazao je on za Danas.

Prema njegovim rečima nedavno su dobili verifikaciju iz Ministarstva prosvete, trenutno su u procesu kategorizacije i to će mnogo značiti za sve korisnike, pošto će uslovi biti dodatno poboljšani.

On je takođe kazao da su deci u domu, oni više od nastavnika, a nešto manje od roditelja i da su mnogi defektolozi radili tu u 50 godina staroj istoriji ovog doma u gradu na Timoku.

“Naš cilj je da ih što više osamostalimo za dalji život, kada napuste dom. Želimo da budu samostalni, da što manje zavise od drugih osoba”, kazao je Rakić.

Zaječar: Obeleženo 50 godina postojanja Doma učenika "Jelena Majstorović" 3
Foto: M.S.

U čast jubileja učenici ŠOSO ,,Jelena Majstorović” učestovali su na priredbi govoreći stihove pesma, pevajući rok hitove i igrajući kolo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari