Učenik u Aleksincu drugarima podelio 3.000 evra porodične ušteđevine? 1Opština Aleksinac: Sajt opštine

Učenik Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu došao je u školu sa porodičnom ušteđevinom od 3.000 evra, pa je svojim školskim drugaricama i drugovima delio po 50 ili 100 evra, a neke od njih vodio na picu ili kolače, rekli su Danasu nezvanični izvori, što ova škola nije negirala, a ni potvrdila.

“Osnovna škola ‘Vožd Karađorđe’ neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno delovanje i pružiti podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima. S obzirom da se radi o maloletnicima, unapred molimo medije da vode računa o načinu plasiranja vesti, kao i o najboljem interesu dece koja žive u maloj sredini”, navela je direktorka škole Maja Radoman Cvetićanin u odgovoru Danasu.

Danas je uputio pitanja školi i direktorki da li je ovakva informacija tačna, da li je novac vraćen učeniku i roditeljima i na koji način je škola reagovala na događaj.

Prema nezvaničnim izvorima bliskim školi, slučaj je otkriven kada su roditelji u džepovima učenika pronašli novac.

„Deca su krila sve dok se u celu priču nije uključila direktorka škole. Nakon sastanka roditelja dece, novac je vraćen mališanu“, rekao je izvor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari