Udruženje Karlovački vinogradi upozorava na štetnost promene Prostornog plana Sremskih Karlovaca

Ostavite komentar


  1. Kako se desilo da su Sremski Karlovci prestali biti ono zbog čega sam se doselio u njih – mesto gde su se tako divno nadopunjavali duhovnost, poezija, boemstvo, savremenost… Zar je trka za profitom vrednija od svega po čemu su Karlovci bili prepoznatljivi. A ni profita nema za Karlovce. Odlazi u druga mesta gde su sedišta firmi.

  2. Apsolutno je tacno sta je navedeno u ovom saopstenju i takva promena namene na tom terenu je potpuno neopravdana i stetna! Jos od Rimskog doba bas tu su se gajili vinogradi jer je sastav zemlje i klimatski uslovi u potezu Matej za voce i vinovu lozu ne postoje u celoj Evropi! Da se ovom izmenom potpuno trajno uniste ne samo postojeci zasadi nego i cela ziva priroda kao iporemete vodotokovi pod zemljom i ostane jaloviste za sva vremena kao sto je sada na terenu iskopa ove ciglane! Vazuh se zagadjuje u siroj okolini a stigne i do Karlovaca jer se ne postuju postojeci zakoni od strane ciglane. O kojoj koristi se moze uopste razgovarati za Karlovce i karlovcane koji tu vekovima zive i proizvode svetski poznato vino! Korist bi imala samo ciglana koja je dosada vec unistila izvore vode i teren na kome sada vrsi iskop. Nema nikakvog razloga i opravdanja da se podnet predlog o izmeni urbanistickog plana odobri i usvoji!

  3. Džbe pričate. Ova vlast ne vidi dalje od svog džepa. To što će svi zajedno više izgubiti nego dobiti njih ne zanima.

  4. Ako budemo sedeli i pisali komentare doći će i gori dani. Karlovci su u posednjih 30 godina uništeni. Tržni centar, hotel pored Bogoslovje, kafane i kiosci na trgu uništili su centar karlovaca koji sada liči na najlon. A izgradnjom ove nove železnice Karlovci više nisu ni na Dunavu. Treba vam da pređete 10 km da kolima odete do Dunava i nazad. Železničku stanicu staru preko 100 godina zatvaramo i pravimo novu stariju i lepšu. Sve nam se to dešava što sedimo kući i čekamo da Dobre stvari uradi neko drugi. To se neće desiti. Ako ne izađemo iz kuće i kažemo dosta biće još gore.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.