Udruženje novinara Srbije raspisalo konkurs za novinarske nagrade 1Foto: Print screen Uns.org.rs

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisalo je konkurs za novinarske nagrade za 2021. godinu, koje se dodeljuju za životno delo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima od 10. decembra prošle, do 10. decembra ove godine.

Pored nagrade za životno delo, UNS tradicionalno dodeljuje nagradu za uređivanje „Dimitrije Davidović“, nagradu za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić“, koja se dodeljuje u kategorijama vest i izveštaj, reportaža, fotografija i televizijski snimak i karikatura i novinarska satira.

Nagrada „Bogdan Tirnanić“ pripada autoru komentara ili kolumne, a specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“ dodeljuje se za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i za publicističko delo.

Zlatna povelja UNS dodeljuje se za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Pravo predlaganja i učešća na konkursu imaju svi zainteresovani, a predlog sa jasno naznačenim nazivom nagrade, obrazloženjem i linkovima ka tekstovima, radio i TV prilozima treba dostaviti imejlom na [email protected] najkasnije do 10. decembra. Nagrade najuspešnijima biće uručene na Dan UNS-a, 21. decembra.

U toku je i konkurs za nagradu UNS „Aleksandar Tijanić“, koja se od 2015. godine dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju za tekstove, priloge objavljene u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima, kao i za originalni novinarski potez.

Za tu nagradu mogu da konkurišu svi novinari koji rade u medijima u Srbiji, a radovi moraju biti objavljeni od 28. novembra prošle, do 28. oktobra ove godine. Predloge sa obrazloženjem i linkove ka tekstovima, radio i TV prilozima treba dostaviti imejlom na [email protected]. do 28. novembra.

Ime dobitnika biće objavljeno 13. decembra, na dan kada je Tijanić rođen. Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 2.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a biće uručena takođe 21. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari