Uglješa Šajtinac deliće nagrade đacima, najboljim pesnicima 1Foto: GNB Zrenjanin

Dečja menifestacija „Pensička štafeta“ u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, čiji je gost domaćin bio dramaturg Uglješa Šajtinac, je završena a narednih dana biće podeljene nagrade najboljim učesnicima.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 60 osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata i opština Kikinda i Titel. Zahvaljujući odličnoj saradnji zrenjaninske biblioteke sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, susreti dece i gostujućeg književnika bili su realizovani u svih 60 škola učesnica u periodu od 9. do 20. maja.

Uglješa Šajtinac i bibliotekari Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ deset dana su se družili i razgovarali sa osnovcima. Gostujući književnik imao je prilike i da čuje pesme koje su napisali povodom ovogodišnje manifestacije i da uživa u brojnim programima dobrodošlice koje su mu učenici pripremili.

„Više od 2.000 pesama napisano je povodom ovogodišnje manifestacije. U uži izbor ušlo je 200 pesama, a na završnoj svečanosti biće nagrađeno najzanimljivijih 12 radova. Dodeljuje se 6 nagrada za učenike nižih, šest nagrada za učenike viših razreda osnovnih škola“, objašnjava Jelena Đorđević Perc iz GNB Zrenjanin.

Završna svečanost 48. „Pesničke štafete“, tradicionalne manifestacije zrenjaninske biblioteke, održaće se u četvrtak, 26. maja na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ ili u velikoj sali Biblioteke, u slučaju lošeg vremena.

Svečanost počinje u 11 časova, a ovogodišnji gostujući književnik, Uglješa Šajtinac, dodeliće 12 nagrada učenicima osnovnih škola koji su autori najuspešnijih pesama.

„Pesnička štafeta“, manifestacija od značaja za Grad Zrenjanin i ove godine realizuje se uz podršku Grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, nekoliko izdavačkih kuća i dve kompanije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari