Uhapšen kapetan bugarskog broda iz kog se izlilo 35 tona nafte u okolini Novog Sada 1Foto: 021.rs

Policija u Novom Sadu uhapsila je C. L, državljanina Bugarske, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zagađenje životne sredine. Reč je o kapetanu broda sa kojeg se, pre dva dana, kod Čelareva, u Dunav, prema procenama nadležnih službi, izlilo 35 tona pogonskog goriva.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bačkoj Palanci.

„Naloženo je da se uzmu uzorci naftne mrlje, uzorci nafte sa broda, a radi veštačenja poređenjem hemijskog sastava izuzetih uzoraka, da se izvrši uviđaj i sačini fotodokumentacija, uzmu video-snimci sa nadzornih kamera broda (ukoliko postoje) te da se pribavi dokumentacija o ispravnosti broda za plovidbu i ispravnosti pumpe za naftu“, naveli su u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu za 021.rs.

Novosadsko tužilaštvo tražilo je i da se utvrdi identitet članova posade.

„U toku daljih provera po nalozima ovog tužilaštva, utvrđeno je da je do izlivanja nafte došlo kod mesta Čelarevo, koje se nalazi na području mesne nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci, shodno čemu je naloženo da se o događaju i preduzetim merama odmah obavesti to tužilaštvo, kako bi, kao mesno nadležno, nastavilo postupanje, što je i učinjeno“, nastavili su iz tužilaštva.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari