Uhapšen kum Duška Kneževića 1Foto: www.savezzasrbiju.rs

Advokat Zdravko Đukanović saopštio je kasno sinoć da je po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, juče oko 18 sati, lišen slobode Dejan Sekulić, kum odbeglog biznismena Duška Kneževića.

„On je uhapsen bez ikakvog pravnog osnova i suprotno zakonu, a postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici se može  okarakterisati kao otvoreni teror prema svim licima koja su bliska Dušku Kneževiću“, saopštio je Đukanović, pravni zastupnik Kneževića i Sekulića, prenosi RTCG.

Cilj tog terora je, kako je rekao, njihovo zastrašivanje, a smisao je „stvaranje sve jačeg pritiska na Duška Kneževića, kako bi odustao od svoje borbe i od otkrivanja nezakonitosti u vrhu izvršne vlasti Crne Gore“.

Kao branilac je, kako je rekao, pokušao u više navrata da stupi u kontakt sa specijalnim državnim tužiocem i starješinom specijalnog policijskog tima, ali se, tvrdi, niko nije odazivao na pozive.

„Po mom uvjerenju, ovakvo postupanje predstavlja drastičan i nezapamćen vid zloupotrebe službenih ovlašćenja i, kako sam već naglasio, nastavak još ekstremnijeg otvorenog terora prema članovima porodice i prema licima koja su bliska Dušku Kneževiću“, tvrdi Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari