Uhapšen osumnjičeni za kojim je bila raspisana potraga zbog pretnji Ani Lalić Hegediš i Gruhonjiću 1Foto: Dejana Majstorovic

Na graničnom prelazu „Batrovci“, prilikom ulaska u zemlju, identifikovan je i uhapšen S.I. za kojim je bila raspisana potraga zbog pretnji novinarki Ani Lalić Hegediš, saopštio je danas član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić.

Saslušan je u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a prilikom pretresa pronađeni su dokazi da je on pretio i Dinku Gruhonjiću.

Tužilaštvo je danas predložilo pritvor za S.I, ali je sud odbio taj predlog i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Zbog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti predsednice Nezavisnog društva novinara Vojvodine Hegediš Lalić, 28. marta je priveden Š.M. iz Novog Sada.

Tužilaštvu su prijavljene četiri pretnje Lalić Hegediš i dve Gruhonjiću. Na sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara, održanom 25. marta, na kojoj je učestvovao i Gruhonjić, predstavnici Tužilaštva i MUP predočili su aktivnosti koje su preduzete u vezi sa identifikovanjem i hapšenjem lica koja su izrekla pretnje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo nastavljaju da rade na identifikaciji i drugih lica koja su ugrožavala i ugrožavaju bezbednost ovih, ali i svih drugih novinarki i novinara, naveo je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari