Uhapšen krijumčar iz Srbije i 134 ilegalna migranta u Mađarskoj 1Migranti u Subotici, foto: Natalija Jakovljević (arhiva)

Mađarska policija je tokom noći uhapsila krijumčara ljudi i uhapsila 134 ilegalna migranta u okrugu Čongrad-Čanad u Mađarskoj.

„Muškarac srpske nacionalnosti koji je došao automobilom prijavio se na graničnom prelazu Ašothalom, a prilikom pretresa granična policija je u njegovom gepeku pronašla muškarca koji se tokom ispitivanja izjasnio kao državljanin Bangladeša, ali nije mogao da dokaže svoj identitet i nije imao dokaz o tome da legalno boravi u Mađarskoj“, navodi se na sajtu mađarske policije.

Policija je postupila protiv njega u skladu sa važećim mađarskim zakonima, a vozač automobila je priveden u Upravu granične policije u Segedinu, i protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.

Patrole Uprave granične policije u Segedinu, u saradnji sa češkom i austrijskom policijom, uhapsile su još 133 ilegalna migranta na periferiji Ašothaloma i Otomoša.

„Tokom pretresa, članovi grupe su se izjasnili kao državljani Sirije, Pakistana, Avganistana, Turske, Iraka i Indije, ali nisu mogli da dokažu svoj identitet i nisu posedovali dokaz o boravku u Mađarskoj“, navodi se u izveštaju.

U Mađarskoj je za trgovinu ljudima zaprećena kazna zatvora od jedne do pet godina u standardnom slučaju i od pet do petnaest godina u kvalifikovanom slučaju. Organizator ili izvršilac krivičnog dela može biti osuđen na kaznu zatvora od deset do dvadeset godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari