Uhapšen u pokušaju da prokrijumčari više od milion švedskih kruna 1Foto: Uprava carine

Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Grtadina sprečili putnika da u rancu prokrijumčari više od milion švedskih kruna, odnosno protivrednost od gotovo 101.000 evra, saopštila je Uprava carine.

U saopštenju se navodi da je prekršaj otkriven kada je tokom večeri na red za kontrolu stigao audi švedskih tablica koji se kretao od te zemlje ka Turskoj. Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, četrdesetpetogodišnji državljanin Švedske turskog porekla odgovorio je da ima samo lične stvari i 300 evra kod sebe.

Detaljnim pregledom automobila, putnika i prtljaga, carinici su pronašli ranac prepun neprijavljenog novca koji je bio sakriven iza suvozačevog sedišta i kamufliran sa ostalim stvarima.

U rancu se nalazilo čak 1.142.000 švedskih kruna, odnosno iznos nešto više od 100.000 evra. Putniku je vraćen iznos od 102.700 kruna, ili 10.000 evra koliko je dozvoljeno da se prenese preko granice bez prijavljivanja. Preostali novac je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari