Uhapšeni dileri u velikoj akciji španske i srpske policije, Tužilaštvo za OK sprovodi istragu za 12 lica 1Foto: MUP

U sinhronizovanoj akciji Španije i Srbije, pod pokroviteljstvom Europola, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminale grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane.

Nakon saslušanja u Tuzilaštvu za oganozovani kriminal doneta je naredba o sprovođenju istrage u odnosu na 12 lica. U Srbiji su saslušani i predložen je pritvor i to u odnosu na Marka Medojevića zbog opasnosti od beksva, a za Miloša Tomovića i sve ostale osumnjičene zbog opasnosti od bekstva i da ne ponove krivično delo, naveli su izTužilaštva.

Kako su naveli iz Tužilaštva grupa je delovala od juna 2021. do 18. oktobra ove godine. Tomović se branio cutanjem, dok je Marko Medojević izneo odbranu.

Naredba o sprovođenju istrage, kažu u Tužilaštvi je protiv Miloša Medojevića, Miloša Tomovića, Mileta Radulovića, Jovana Marjanovića, Anđele Tuba, Miloša Marjanovića, Zorana Marjanovića, Gorana Šćekića, Miloša Ćurčića, Bojana Rončevića, Nemanje Čabrića i Marka Medojevića.

Na teritoriji Spanije pronađeno pet laboratorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari