Uhapšeno četvoro zaposlenih u policiji zbog korišćenja evidencija i baza MUP-a 1Ilustracija Foto: Mup

Policija je uhapsila četvoro zaposlenih u policijskim upravama jer su zloupotrebili svoj položaj i koristili evidencije i baze Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za privatne informacije, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je policijski službenik R.L. (43) u julu ove godine zatražio od R.M. (47) da kroz evidencije MUP-a proveri da li je za jednom osobom iz kriminogene sredine raspisana potraga, što je R.M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Kako se sumnja, idućeg meseca je policijska službenica S.T. (45) na zahtev M.K. (37) izvršila provere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.

Sumnja se i da su M.K. i R.L. duži vremenski period vršili fizičko obezbeđenje osobe za koju su vršene te provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M.K. i R.L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.